Ştiri locale

Începe Târgul de Crăciun la Sfântu Gheorghe

Vineri, pe data de 15 decembrie, în Piața Centrală va avea loc deschiderea Târgului de Crăciun al municipiului Sfântu Gheorghe. Anul acesta darurile din târg pot fi procurate de la cei peste șaizeci de meșteșugari, artizani și desigur și produsele tradițonale de târg vor fi puse la dispoziția participanților. În următoarele zece zile locuitorii municipiului sunt invitați să participe la programele comunitare de sărbătoare, la tombola de Crăciun, la prezentări de dans și concerte, iar la fața locului se va expune chiar și un perete de fotografiat, unde vizitatorii vor avea ocazia să-și creeze propria carte poștală de sărbătoare. Târgul de Crăciun va fi deschis în fiecare zi, între orele 12:00-20:00, cu excepția zilei de 24 decembrie, când locuitorii vor putea achiziționa cadouri din Târg între orele 10:00-14:00.

La apelul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și al Casei de Cultură Kónya Ádám s-au înscris peste șaizeci de artizani, producători, artiști, din care s-au ales aceia care pot lua parte anul acesta la Târgul de Crăciun:  oferta acestora include obiecte din pâslă, piele, os, ceramică, jucării de lemn, bijuterii și mărgele, rochii tradiționale, produse cosmetice naturale și cărți. Scopul organizatorilor a fost de a aduce în târg produse, obiecte de artizanat, suveniruri de valoare, desigur, toate în spiritul sărbătorilor. La târg vor participa chiar și două asociații care vor vinde cadouri realizate manual, în vederea strângerii de fonduri. Asociația Turulmadár va strânge fonduri pentru organizarea unei tabere pentru copii nevoiași, iar Serviciul de Ajutor Maltez va vinde decorațiile create de locuitorii din cartierul Őrkő și va utiliza fondul strâns pentru ajutorarea comunității din această regiune.

Publicitate

Pachet cadou de Crăciun

De săptămâna viitoare în Târg se va amplasa chiar și un perete de sărbătoare pentru fotografiere, panorama de iarnă din fundal fiind perfectă pentru realizarea cărților poștale din acest an. Organizatorii promit chiar și jocuri, astfel că fotografiile realizate la peretele de sărbătoare merită să fie trimise pe pagina de facebook a Casei de Cultură Kónya Ádám, deoarece pe data de 24 decembrie se va extrage câștigătorul pachetului cadou de Crăciun.

Pe durata Târgului, participanții vor avea parte chiar și de programe comunitare, care asigură atmosfera de sărbătoare. Luni, pe data de 18 decembrie, de la ora 14:00, corul de elevi al claselor V-VII al Colegiului Székely Mikó va interpreta melodii de Crăciun, apoi de la ora 15:00 va urma spectacolul de sărbătoare al liceenilor de la Colegiul Székely Mikó. Marți, pe 19 decembrie, de la ora 17:00 grupul Z Dance al Asociației Sport All va susține o prezentare Zumba și Cheer Dance. Vineri, pe data de 22 decembrie, de la ora 17:00, prin organizarea Adunării Creștine Hit, se va oferi ceai cald și pâine cu untură. Sâmbătă, pe data de 23 decembrie, de la ora 17:00 Asociația Salvatore va extragere tombola de Crăciun.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio