Ştiri locale

Începe tabăra interetnică de tineret de la Bicfalău

Miercuri, 29 august, la Pensiunea Teglas din localitatea Bicfalău va începe tabăra interetnică pentru tineri „Drepturile minorităților naționale – 100 de ani în România”.

În tabără vor fi prezenți tineri din cadrul minorităților naționale (maghiari, turci, romi etc.) și tineri români, iar activitățile vor fi centrate pe promovarea valorilor culturale, a identității etnice, dar și pe promovarea dialogului interetnic.

Publicitate

Tinerii vor avea ocazia (timp de cinci zile) să își promoveze etnia din care fac parte, vor povesti despre frumusețea culturală a acesteia, despre personalitățile marcante, despre drepturile minorităților și despre aportul pe care acestea l-au avut la dezvoltarea statului român modern.

Pe lângă participanți, ușile sunt deschise pentru toți cei care doresc să asiste la dezbateri și să își însușească noțiunile de dialog interetnic, bună înțelegere, conviețuire, conlucrare, armonie și bucurie. De altfel, acesta sunt și reperele Asociației interetnice ”Identitate și Dialog”, sunt obiectivele după care își ghidează activitatea, organizația  propunându-și să contribuie la promovarea dialogului interetnic și a unui climat interetnic european.

Ne aflăm în anul celebrării Centenarului Marii Uniri și cum altfel am putea sărbători dacă nu alături de toți românii acestei țări, indiferent de etnie!?. Centenarul Marii Uniri este sărbătoarea tuturor, pentru că fiecare locuitor al acestei țări, alături de strămoșii săi, a contribuit și contribuie la existența și dezvoltarea României.

Tabăra ”Drepturile minorităților naționale – 100 de ani în România” este finanțată de Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, instituție ce are ca obiectiv protejarea și promovarea minorităților naționale.

Dragi tineri, să nu uităm că dialogul este începutul încrederii, iar încrederea stă la baza bunelor relații. Vă așteptăm în tabăra de vară a dialogului interetnic.

Alexandru Andriesei

Președintele Asociației Identitate și Dialog

 

Publicitate
banner we radio