Ştiri locale

De azi se poate schia la Şugaş Băi! Vezi programul şi preţurile

În data de 7 ianuarie începe sezonul de schi la Şugaş Băi, deși deocamdată, din cauza vremii nefavorabile, va fi deschisă doar pista mică. Lucrările de întreținere se desfășoară în permanență, pentru a putea crea condițiile corespunzătoare.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile din ultimul timp, a temperaturilor neobișnuit de mari și a lipsei precipitațiilor, doar acum s-a putut deschide pista de schi. Tunurile de zăpadă funcționează fără încetare din 30 decembrie, și așa s-a reușit crearea unui strat suficient de gros de zăpadă pe pista mică, pentru a putea fi condiții optime pentru sporturile de iarnă.

Începând de joi, 7 ianuarie, asemenea programului de anul trecut, sâmbătă și duminică, și în timpul vacanțelor școlare, pista de schi este deschisă în intervalul orar 9.00 – 21.00. După terminarea vacanței, instalațiile de transport pe cablu vor funcționa de luni până joi, între orele 15,00 – 20,00, iar în zilele de vineri, până la ora 21,00.

Prețurile rămân neschimbate. Cel mai ieftin abonament, cel cu 12 puncte costă 10 lei, iar cel mai scump, cel cu 90 de puncte, poate fi achiziționat cu 50 de lei. Cu ocazia unei urcări, la pista nr. 1 se scad 3 puncte, iar la pista nr. 2, se scad 2 puncte.

Societatea de transport în comun Multi-Trans începe cursele către Şugaş Băi conform programului cu care ne-am obișnuit. De luni până vineri, autobuzul va porni din Sfântu Gheorghe la ora 16,00, și va opri în stațiile de la Parcul Elisabeta și Piața Kalvin, iar returul de la Şugaş Băi pornește la ora 21,00. În zilele de sâmbătă și duminică, și în vacanțe, autobuze pornesc și la orele 8.30 și 16,00. Retur, de la Şugaş Băi, autobuzul pornește la ora 13,00 și 21,00.

Tunurile de zăpadă produc, cu ajutorul aerului comprimat, apei și a curentului electric, zăpadă de calitate relativ bună, chiar și în strat de 30 – 40 de centimetri. Tunurile de zăpadă funcționează prin rezervoarele locale de apă, acesta fiind motivul pentru care nu reprezintă pericol pentru mediu. Acestea funcționează la un nivel scăzut de decibeli, nu deranjează schiorii, și de cele mai multe ori sunt puse în funcțiune când pistele nu sunt ocupate de schiori.

Publicitate
banner we radio