Ştiri locale

Începe noua stagiune la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe

Teatrul „Andrei Mureșanu” începe stagiunea 2021-2022 cu două reprezentații ale spectacolului „Grădinărit uman”, regia Andrei Măjeri, programate pentru zilele de 1 și 2 septembrie.

Pe parcursul stagiunii, patru regizori cunoscuți, respectiv Cristian Ban, Radu Nica, Bobi Pricop și Eugen Gyemant, vor monta spectacole noi, ale căror premiere vor fi anunțate la momentul potrivit. Între acestea, spectacolul „Richard al III-lea”, regizat de Eugen Gyemant, va fi realizat din dublă perspectivă, offline și în VR360. Filmarea VR360 este parte dintr-un proiect care a câștigat finanțare din partea AFCN.

Publicitate

De asemenea, începând din toamnă, Teatrul „Andrei Mureșanu” în colaborare cu Cinematograful Arta și

Casa de Cultură „Kónya Ádám” va lansa proiectul „Teatru în Cinema”, care presupune ca în serile de luni, când nu se difuzează filme, în sălile de cinema să fie programate spectacole de teatru, simple, cu decor minimal, pe care Teatrul „Andrei Mureșanu” nu le poate include în programul Sălii Arta din cauza numărului mare de spectacole care au nevoie de timp pentru repetiții. Primele două montări incluse în acest proiect sunt „Jurnalul unei menajere” cu Mădălina Mușat, programat pentru data de 13 septembrie, și „Torța” cu Iulian Trăistaru, în 20 septembrie. Cei doi tineri actori sunt cei mai noi angajați TAM, care și-au ocupat posturile în urma participării la ediția din 2020 a Festivalului-Concurs DbutanT, la care au participat cu aceste spectacole.

Între proiectele pe care le va derula Teatrul „Andrei Mureșanu” pe parcursul stagiunii care stă să înceapă se numără „EVA FilmMakers Fest”, primul festival de film dedicat în exclusivitate femeilor regizor din țară și din străinătate, care se va desfășura în perioada 4-10 septembrie 2021, și cea de-a VI-a ediție a Festivalului-Concurs DbutanT, care anul acesta este dedicat debutului în regie, dar și debutului în dramaturgie DbutanT este deja în plină desfășurare, iar în data de 15 septembrie va fi desemnat dramaturgul debutant câștigător. În ziua de 6 octombrie, cei cinci regizori debutanți rămași în competiție își vor începe probele participând la cele două secțiuni „Creație colectivă” și „Spectacole în competiție”. DbutanT 2021 se va încheia în data de 16 octombrie.

Atât „EVA FilmMakers Fest”, cât și DbutanT2021 sunt proiecte co-finanțate de AFCN.

Dintre spectacolele deja existente în repertoriul TAM, publicul va putea revedea „Romacen. Vremea Vrăjitoarei -regina Tina Turnheim, „Dragonul de aur”- regia Catinca Drăgănescu, „Și liniștea are puls”- regia Horia Șuru, „Doi morți vii” – regia Alexandru Dabija, „Consimțământ” – regia Radu Afrim, „Scene dintr-o căsnicie” – regia Ioan Carmazan, și „Destin(s)” – un spectacol realizat de actrițele Fatma Mohamed și Elena Popa. Acestora li se adaugă spectacolul pentru copii „Domnul Andrei, îngrijitorul parcului”, realizat de actrița Alexandrina Ioana Costea după un text de Nick Butterworth.

Biletele la spectacole TAM se pot achiziționa de pe platforma eventim.ro.

În speranța că veți rămâne și în această stagiune alături de noi, vă transmitem toate gândurile bune și vă mulțumim tuturor pentru fidelitate.

Cu prietenie,
Echipa TAM

Publicitate
Publicitate
banner we radio