Info Trafic, Ştiri locale

Începe montarea celor 8 semafoare cu buton la trecerile de pietoni de pe străzile Păiuș David și Lunca Oltului

La începutul lunii martie, Primăria Sfântu Gheorghe va începe montarea celor 8 semafoare cu buton la trecerile pentru pietoni de pe două dintre cele mai aglomerate străzi din municipiu, respectiv Păiuș David și Lunca Oltului.

Primarul Antal Árpád a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, pe lângă sistemele moderne de dirijare a traficului, vor fi montate și becuri care să asigure o iluminare mai puternică la aceste puncte de trecere, astfel încât pietonii să fie cât mai în siguranță.

Publicitate

„În patru locații de pe străzile Păiuş David şi Lunca Oltului se montează semafoare pentru pietoni, iar trecerile vor fi iluminate corespunzător (…) Lucrările vor dura câteva zile”, a spus primarul.

Proiectul prevede montarea unor stâlpi noi, cu butoane pentru pietoni, astfel încât traversarea străzii să se facă la cerere așa cum se întâmplă, de exemplu, pe strada Gróf Mikó Imre. Semafoarele vor fi dotate și cu semnale acustice pentru nevăzători și sistem de supraveghere video.

Astfel de sisteme moderne vor fi instalate pe strada Lunca Oltului – câte unul la Covalact și la magazinul Depo și două în vecinătatea centrului comercial Sepsi Value Centre, iar pe strada Lt. Păiuș David vor fi montate la trecerile de pietoni din fața statuii Soldatului Necunoscut și de la intersecţia cu strada Constructorilor, respectiv la fabricile de la ieșirea din oraș spre Brașov.

Proiectul este realizat din bugetul local al Municipiului, pentru fluidizarea traficului, creșterea siguranței la trecerile de pietoni și reducerea numărului de accidente.

Inițial, instalarea celor 8 dispozitive de gestionare a traficului era programată pentru sfârșitul anului trecut, însă din cauza iernii, acestea au fost amânate până la această dată.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio