Ştiri locale

Începe depunerea documentelor pentru programul Rabla Local. Peste 150 de persoane din Sfântu Gheorghe s-au înscris în programul derulat de Ministerul Mediului

Ministerul Mediului a comunicat Primăriei Sfântu Gheorghe lista finală cu persoanele înscrise în cadrul programului „Rabla local”. 154 de proprietari de autoturisme mai vechi de 15 ani s-au înscris pentru casarea maşinii în schimbul sumei de 3.000 de lei.

Conform procedurii interne a Primăriei, până la data de 2 noiembrie, toate persoanele din Sfântu Gheorghe înscrise pe site-ul AFM trebuie să se prezinte la Registratura Primăriei (program depunere documente de luni până joi, între orele 09:00-11:00) cu următoarele acte: acordul de participare şi declaraţia pe proprie răspundere (poate fi descărcat de AICI), actul de identitate al proprietarului autovehiculului, actele de proprietate ale autovehiculului (cartea de identitate și certificatul de înmatriculare), extras de cont pe numele solicitanului de finanțare – din care să rezulte contul IBAN, respectiv actul de partaj judiciar/certificatul de moștenitor, dacă este cazul (în această situaţie trebuie completat şi formularul de AICI).

Doar după semnarea contractului de finanțare cu Primăria, proprietarii autoturismelor le vor casa și radia din circulație și din evidența fiscală, pentru a beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei.

În cadrul acestui program, este considerat eligibil autovehiculul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

  • este înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei Sfântu Gheorghe;
  • la data participării în Program are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației;
  • are norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară;
  • conține componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio