Ştiri locale

Începe depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire la Sfântu Gheorghe

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, prin Direcţia de Asistenţă Socială, anunţă că se pot depune cererile pentru ajutoarele de încălzire aferente sezonului rece 2023-2024. Dosarele pot fi depuse începând din 16 octombrie la sediul DAS din str. Bánki Donáth (lângă terenurile de tenis din zona pieţei agroalimentare).

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă conform Legii 226/2021, pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii de către membrii acesteia. Formularele pot fi găsite în format online AICI.

Şi în acest an, limitele de venituri pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei sunt de maxim 1.386 lei / lună per membru de familie, respectiv maxim 2.053 lei pentru persoana singură. Tabelele complete cu pragurile de acordare a ajutorului pot fi găsite AICI.

Important! Lista cuprinzând bunurile care conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei poate fi găsită AICI.

Cererea se poate depune începând din octombrie si până în martie, în fiecare lună între 1-20 a lunii, respectiv între 16 octombrie – 20 noiembrie 2023 la început de sezon, urmând ca pe parcurs beneficiarii să semnaleze orice modificare intervenită pe timpul acordării ajutorului pentru încălzire, comparativ cu datele depuse în cerere.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați Direcției de Asistență Socială la nr. de telefon 0267 311 068.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio