Ştiri locale

Începe administrarea celei de-a treia doze anti-COVID-19 în judeţul Covasna

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna a anunţat că, începând de marţi, în toate cele cinci centre de vaccinare anti-COVID-19 din judeţ va începe administrarea celei de-a treia doze.

Directorul executiv al DSP Covasna, Agoston Laszlo, a declarat că pentru doza a treia se pot prezenta persoanele care au făcut primele două doze în urmă cu minim şase luni.

Publicitate

Agoston Laszlo a menţionat că săptămâna aceasta toate cele cinci centre de vaccinare vor fi deschise zilnic, după un program prestabilit, care va fi adaptat pe viitor în funcţie de numărul solicitărilor.

Astfel, în perioada 28 septembrie – 3 noiembrie, Centrul de vaccinare aflat pe strada Daliei din Sfântu Gheorghe va funcţiona zilnic între orele 8,00-20,00 Centrul de vaccinare aflat în Căminul Cultural Brădet – Întorsura Buzăului va fi deschis zilnic între orele 11,00-17,00, iar Centrul de vaccinare din oraşul Covasna, zilnic între orele 15,00-21,00.

Totodată, Centrul de vaccinare din oraşul Baraolt şi cel aflat în Sala Polivalentă din municipiul Târgu Secuiesc vor avea activitate zilnic între orele 8,00-14,00.

Potrivit datelor postate luni pe pagina de internet a Prefecturii Covasna, de la debutul pandemiei, în judeţ s-au raportat 8.932 cazuri de COVID-19, iar în prezent se înregistrează 255 de cazuri active, incidenţa la nivel de judeţ fiind de 1,13 la mia de locuitori.

În centrele de vaccinare din judeţ au fost administrate până în prezent 77.528 de doze, dintre care 33.615 în rapel, iar în cabinetele medicilor de familie au fost efectuate 5.729 de vaccinări care nu necesită rapel.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio