Ştiri locale

Începând din 1 martie funcționează sistemul pentru plata parcării cu telefonul mobil

Șoferii din Sfântu Gheorghe beneficiază începând de la 1 martie de cel mai modern, simplu de utilizat și comod sistem de plată a parcării. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a decis să implementeze sistemul Tpark® pentru plata parcării cu telefonul mobil. Conducătorii auto vor avea posibilitatea să plătească taxa de parcare prin SMS și în curând de pe telefonul mobil printr-o aplicație specială.

Cum puteți plăti parcarea în doar câteva secunde?

Publicitate

Simplu. Trimiteți un SMS la numărul scurt 7420 în care menționați codul aferent duratei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii:

  • 491 NRMAȘINĂ (ex: 491 CV01ABC) pentru 1 ORĂ de parcare – cost 0,45€ + TVA
  • 490 NRMAȘINĂ (ex: 490 CV01ABC) pentru 1 ZI de parcare – cost 2,20€ + TVA

Două sau mai multe SMS-uri consecutive cu același cod (490, 491) însumează timpul de parcare. După trimiterea SMS-ului sistemul trimite automat un mesaj de confirmare, lipsa acestuia înseamnă că nu s-a efectuat plata. Taxa de parcare pentru o zi este valabilă pentru 24 de ore. Sistemul TPark® de plată a parcării prin SMS este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA.

În plus, peste câteva zile veți avea la dispoziție aplicația SMS Parking Romania, pentru , iOS și , prin intermediul căreia puteți opera plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 18 orașe din România.

Orarul  parcărilor publice cu plată din Municipul Sfântu Gheorghe, aprobat de Consiliul Local, este de luni până vineri, între orele 08:30-16:30. În afara acestui interval parcarea este gratuită.

Lista străzilor unde funcționează parcări cu plată: Str. Ciucului (88 locuri), Str. Oltului (63 locuri), Str. Gödri Ferenc (28 locuri), Str. Kriza János (27 locuri), Str. Józef Bem (64 locuri), Str. Nicolae Bălcescu (20 locuri), Str. Kőrösi Csoma Sándor (86 locuri), P.ța Mihai Viteazul (16 locuri), Str. Bisericii (47 locuri), Str. Kossuth Lajos (Hotel Bodoc – 49 locuri), Str. 1 Decembrie 1918 (42 locuri), Str. Gróf Mikó Imre (57 locuri), Str. 1 Decembrie 1918 (Magazinul Șugaș – 18 locuri), Str. Spitalului (25 locuri), Str. Gábor Áron (87 locuri).

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Publicitate
banner we radio