Ştiri locale

Încep înscrierile pentru Programul de învățare a limbilor română şi maghiară. Acum pot participa şi persoanele cu vârsta peste 35 de ani

Consiliul Local din Sfântu Gheorghe a aprobat lansarea unei noi sesiuni a programului de învățare a limbii celeilalte comunităţi. Acest lucru înseamnă că, începând de vineri, 18 noiembrie, oamenii pot depune cererile de înscriere.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe oferă o subvenţie de 700 de lei persoanelor cu vârsta de peste 18 ani care doresc să învețe limba română sau maghiară și care participă cu succes la programul de învățare a limbii. Termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere în program este 25 noiembrie.

Publicitate

Primăria organizează programul de învățare a limbilor străine împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai. Participanții vor trebui să achite o taxă de înscriere de 1000 de lei și vor putea solicita o rambursare de 700 de lei la finalizarea cu succes a cursului, numai pe baza prezentării unui certificat de absolvire.

A doua ediţie a cursurilor de limba română sau maghiară se va desfășura în perioada noiembrie 2022 – mai 2023. Cursul va consta în 4 ore de activități pe săptămână pentru o durată totală de 120 de ore, din care 100 de ore vor fi online prin intermediul platformei ZOOM (80 de ore de suport de curs, 20 de ore pentru controlul temelor) și 20 de ore de prezență fizică.

Programul se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil sau temporar în Sfântu Gheorghe și care au absolvit cel puţin o şcoală profesională sau liceul (cu Bacalaureat). Solicitanții nu trebuie să beneficieze de o finanțare similară din partea unui program național și nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Dosarul de candidatură trebuie să includă următoarele documente: Cererea tip completată, o copie a cărții de identitate, un document care să ateste studiile, contul IBAN (pentru a putea fi rambursată subvenția).

Documentele trebuie depuse la Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei (AICI) sau poate fi solicitat personal la Biroul pentru Tineret. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 25 noiembrie, iar rezultatele evaluării dosarelor vor fi anunţate pe 28 noiembrie.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0787 588 012 sau să trimiteţi email la zsolt.balogh@sepsi.ro.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
Publicitate
banner we radio