Ştiri locale

Încep înscrierile pentru concursul ciclist de anduranţă Şugaş 24H

Asociaţia Fitness Tribe din Sfântu Gheorghe a dat, luni, startul înscrierilor pentru concursul ciclist de anduranţă Şugaş 24H, la care pot participa echipe formate din câte două persoane.
Cea de-a treia ediţie a cursei va avea loc în perioada 24-25 iunie, iar înscrierile se pot face până pe 20 iunie.

„Cursa se va adresa pasionaţilor de ciclism din oraş şi din împrejurimi şi le va lansa o provocare inedită: de câte ori pot parcurge traseul de la Sfântu Gheorghe la Şugaş Băi în decurs de 24 de ore. Competiţia este deschisă echipelor de câte două persoane, iar pentru a participa, fiecare echipă trebuie să se angajeze să pedaleze cel puţin o oră de-a lungul traseului. Dincolo de această oră obligatorie, fiecare echipă poate să rămână pe traseu cât de mult doreşte. (…) Dorim să organizăm un eveniment familiar, cu scopul de a promova ciclismul ca sport de anduranţă, care nu se axează pe viteză, ci mai degrabă pe rezistenţă, pe valorizarea şi gestionarea corectă a resurselor mentale şi fizice”, menţionează organizatorii într-un comunicat de presă.

La ultima ediţie, care a avut loc în anul 2019, s-au înscris 26 de persoane, adică 13 echipe, iar câştigătorii cursei au parcurs 25 de ture ale traseului de 10 kilometri dintre Izvorul Csaba – Izvorul Elisabeta şi retur.

Formularul de înscriere poate fi completat online, iar taxa de participare este de 50 de lei pe echipă.

Organizatorii au precizat că vor pune la dispoziţia participanţilor spray contra urşilor, iar pentru siguranţa acestora, vor asigura escortă cu motociclete sau maşini.

Tot luna aceasta, Asociaţia „Fitness Tribe” a lansat programul „Mişcare pentru sănătate”, prin care îşi propune să determine cât mai mulţi localnici să facă sport şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Organizatorii au pus la dispoziţia participanţilor un plan de antrenamente, iar la finalul programului vor organiza un concurs de anduranţă de 6, 12, respectiv 24 de ore.

„Programul se va încheia pe 17 iunie cu Marea Provocare a Mişcării: o provocare de 6, 12 sau 24 de ore organizată de Fitness Tribe pe pista de alergare a Stadionului Municipal, unde participanţii vor trebui să efectueze o mişcare continuă constantă în echipe de 6 persoane în timpul stabilit, care poate fi alergare, mersul pe jos, nordic walking sau o combinaţie a acestora”, au precizat reprezentanţii asociaţiei.

Ambele programe sunt finanţate de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio