Ştiri locale

Încep înscrierile pentru Bursele Sfântu Gheorghe

Cinci elevi de clasa a XII-a care au obținut rezultate școlare deosebite pe parcursul liceului, pot câștiga câte o bursă de excelență în valoare de 3.000 de lei din partea Primăriei Sfântu Gheorghe.

Numărul, valoarea și calendarul procedurii de acordare a burselor au fost aprobate în ședința de joi a Consiliului Local, acesta fiind al 12-lea an la rând când autoritățile locale vor premia elevii merituoși.

Publicitate

Dosarele pot fi depuse la Compartimentul Relații cu Publicul, Informații și Registratură al Primăriei (str. 1 Decembrie 1918, nr. 2), termenul limită fiind data de 5 decembrie 2022. Candidaturile vor fi evaluate de o comisie, iar premiile vor fi acordate în cadrul şedinţei festive de sfârșit de an a Consiliului Local.

Bursele Sfântu Gheorghe sunt acordate anual, începând din 2010, Municipalitatea dorind astfel să încurajeze elevii din oraș să învețe, să se perfecționeze și să investească timp și energie în studiile lor.

Anul trecut, în urma consultării directorilor liceelor tehnologice din Sfântu Gheorghe, autoritățile locale au modificat Regulamentul  de participare, cu scopul de a promova meseriile şi clasele tehnologice pentru elevi. Astfel, la ediția precedentă s-a luat în calcul suma celor 3 medii generale obținute în fiecare an din primii 3 ani de liceu (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a), iar la liceele tehnologice media a fost obținută din suma celor 3 medii ale modulelor în fiecare an, din clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio