Ştiri locale

Incendiu puternic miercuri dimineaţă la un șopron din localitatea Pachia

Echipe de intervenţie, alcătuite din 25 de pompieri specializaţi în stingerea incendiilor, din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe, Secției Târgu Secuiesc şi voluntari ai SVSU Covasna s-au deplasat în această dimineață în localitatea Pachia, imediat după observarea şi anunţarea unui incendiu produs la o gospodărie.

Ajunşi la locul în care se dezvolta incendiul, pompierii au constatat că arderea se manifesta la un șopron din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp și exista posibilitatea extinderii acestuia la un atelier mecanic și la o magazie de cherestea.

Publicitate

Echipajele de pompieri au acţionat eficient cu 5 autospeciale de stingere reuşind să stopeze extinderea flăcărilor la anexele din vecinătate și să limiteze arderea la nivelul șopronului din lemn în care erau depozitate circa 3 tone de fân balotat și aproximativ 5 mc de cherestea.

În acest eveniment, din fericire, nicio persoană nu a suferit arsuri sau intoxicare cu fum, iar cauza probabilă generatoare a incendiului o reprezintă tăierea sau lipirea unui material folosind aparatură de sudură fără respectarea normelor de prevenire a incediilor.

sursa: ISU Covasna

Publicitate
banner we radio