Ştiri locale

FOTO. Incendiu puternic la Comandău. Cinci case au ars complet, alte trei sunt afectate. Prefectul judeţului a fost la faţa locului

UPDATE! Prefectul judeţului Covasna, Ráduly István, a fost la faţa locului şi a transmis următorul mesaj: “Optsprezece persoane – printre care trei copii – au pierdut aproape totul în incendiul izbucnit duminică înainte de masă la Comandău. M-am asigurat personal la fața locului că toată lumea va avea acoperiș deasupra capului începând încă din această seară, și mi-a plăcut să văd, că deși biserica reformată și primăria și-au oferit ajutorul, rudele și prietenii sunt cei care îi vor găzdui pe cei loviți de soartă. Acum este nevoie de solidaritate: nu numai pentru a curăța dărâmăturile, ci și pentru a-i ajuta pe cei care au rămas fără casă cu pături, haine sau bani.”

Ştirea iniţială: O casă aflată la ieșirea din localitatea Comandău, spre Păpăuți, a fost cuprinsă de flăcări duminică, existând posibilitatea ca incendiul să se propage la alte trei imobile din apropiere, potrivit ISU Covasna. Din primele informații, nu sunt victime. La faţa locului ISU Covasna intervine pentru stingerea incendiului cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 14 subofițeri și un voluntar din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe și Secției Târgu Secuiesc, SVSU Comandău și SVSU Covasna. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 600 mp, sunt afectate 8 case de locuit, lipite sub același acoperiș, dintre care 5 au ars complet și 3 la nivelul acoperișului. În casele afectate de incendiu locuiau 19 persoane, dintre care 3 minori (1 an, 6 ani și 17 ani). Din cele 19 persoane, 2 vor fi cazate la Parohia Reformată și 17 la rude. Intervenția este in dinamică, revenim cu date!

Publicitate

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio