Ştiri locale

Incendiu puternic duminică dimineață în cartierul Ciucului

Un incendiu puternic s-a produs duminică dimineață, în jurul orei 05:00, pe Aleea Căminului din Sfântu Gheorghe.

Potrivit ISU Covasna, flăcările au cuprins inițial o căsuță din lemn, însă s-au propagat și la construcțiile învecinate, pe o suprafață totală de peste 140 mp. 13 salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Sfântu Gheorghe s-au luptat mai bine de 4 ore pentru stingerea incendiului.

„Apelul a venit în jurul orei 05:00, pe Aleea Căminului. S-a anunțat inițial că ard niște căsuțe din lemn. Incendiul s-a propagat de la o căsuță la alta. Inițial a ars o căsuță din lemn și mobilierul din interior, pe o suprafață de 20 mp, și anexa lipită clădirii, tot din lemn, pe o suprafață de 40 mp. Incendiul s-a propagat la un alt proprietar, unde a ars o magazie din lemn, pe o suprafață de 30 mp, și un depozit tot pe o suprafață de 30 mp. În depozit se aflau, printre altele, biciclete, un cărucior și diferite bunuri. De acolo, flăcările s-au propagat la următorul proprietar, unde au ars un depozit din lemn, pe o suprafață de 10 mp, și peretele unei case din lemn, pe o suprafață de 15 mp. Incendiul s-a extins și la o magazie din lemn de 20 mp, unde a fost deteriorat acoperișul și mobilierul”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, slt. Marius Tolvaj.

S-a intervenit cu 3 autospeciale de la Detașamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe, iar incendiul a fost lichidat complet în jurul orei 09:00.

Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă jarului sau scântei de la un cuptor, purtate de vânt.

Din fericire nu au fost victime.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio