Ştiri

Incendiu la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti. Cinci persoane au murit

UPDATE 11.24 Încă o persoană a fost găsită decedată în urma incendiului de la „Matei Balș”.  Victima a fost găsită carbonizată, în baie, a spus la Digi24 ministrul de Interne, Lucian Bode.

Acesta nu a precizat însă dacă este vorba despre un pacient sau de o altă persoană.

Publicitate

Bilanţul tragediei ajunge astfel la cinci persoane decedate.

__________________

Un incendiu a avut loc vineri dimineaţă în jurul orei 5 la un pavilion al spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați.

Din păcate, trei persoane au murit carbonizate, iar o a patra victimă a murit la scurt timp după incendiu, în ciuda manevrelor de resuscitare ale salvatorilor. Pompierii au evacuat 120 de pacienți Covid, aflați în corpul de clădire afectat. Pacienții aflați în stare gravă sunt transferați către alte spitale, dar majoritatea sunt încă în ambulanțele venite la fața locului, fiind evaluați pentru intoxicarea cu fum.

Pompierii spun că au fost degajări mari de fum.

La faţa locului au acționat zeci de ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.

Pompierii spun că pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale.

Conform Digi24, care citează surse din Ministerul Sănătăţii, sunt confirmate 3 decese. În pavilionul respectiv erau tratați 100 de pacienți COVID-19. Pompierii și jandarmii intervin la fața locului.

Cauza nu este încă determinată, dar deși pompierii au lichidat rapid incendiul, cantități mari de fum s-au împrăștiat pe toate cele trei etaje ale pavilionului.

A fost activat Planul Roșu de intervenție la nivelul Capitalei, toate resursele ISU B-IF fiind mobilizate.

Este al doilea incendiu în decurs de câteva luni care izbucnește într-un spital din România, după tragedia din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, din noimebrie anul trecut. 

Publicitate
banner we radio