Ştiri locale

Incendiu la o casă din Reci. Un bărbat a suferit arsuri

Vineri seara, în jurul orei 18:45, ISU Covasna a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit situată în localitatea Reci. În cel mai scurt timp, echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și voluntari ai comunei Reci au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o casă de locuit.

Din nefericire, un bărbat în vârsta de 53 de ani a suferit arsuri în urma incendiului,  acestuia i-au fost acordate îngrijiri medicale de către echipajul SMURD aflat la fața locului și ulterior predat echipajului de la SAJ pentru a fi transportat la spital.

Publicitate

Preț de mai bine de două ore, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. În urma incendiului a ars casa de locuit și bunurile din interiorul acesteia pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de jar, căzut de la sistemele de încălzire.

ISU Covasna ne reaminteşte recomandările privind adoptarea măsurilor pentru prevenirea incendiilor la exploatarea instalaţiilor de încălzire:

  • Aprinderea focului la  aragaz  sau  în  sobele  alimentate  cu  gaze  naturale  se va face după principiul „gaz pe flacără”;
  • Verificarea etanşeităţii buteliei de aragaz şi a instalaţiei de alimentare cu gaze se va face cu emulsie de apă şi săpun;
  • Montarea, dar mai ales punerea în funcţiune a unei centrale termice de apartament se va efectua, în mod obligatoriu, de către personal autorizat;
  • Proiectarea şi executarea instalaţiei de gaz aferentă centralei termice pe combustibil gazos se realizează doar cu firme autorizate.

Publicitate
banner we radio