Ştiri locale

Incendiu la Lădăuți. Pompierii covăsneni s-au luptat mai bine de 3 ore să stingă flăcările

Un incendiu izbucnit sâmbătă la o gospodărie din satul Lădăuți, aparținător comunei Barcani, a mistuit un adăpost de animale și hambarul în care erau depozitate cerealele. Pompierii covăsneni au intervenit mai bine de trei ore pentru lichidarea flăcărilor care se manifestau pe o suprafață de circa 130 mp, existând riscul ca incendiul să se propage și la o locuință învecinată.

Cel mai probabil, flăcările au izbucnit în urma unui scurtcircuit electric. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă pagubele sunt însemnate. Acum, autoritățile locale fac apel la sprijinul populației.

Publicitate

„În data de 13.01.2024, în jurul orei 15:00, am fost solicitați sǎ intervenim în localitatea Lădăuți, în urma unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale și la anexa gospodărească alăturată. La locul intervenției au fost alocate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă și un echipaj medical SAJ. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de circa 130 mp, cu posibilitate de propagare la locuința învecinată. (…) Nu au fost înregistrate victime omenești, ci doar pagube materiale”, a  transmis purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Alexandru Marian Rechițean.

Primarul comunei Barcani, apel la sprijinul populației

Într-o postare pe Facebook, primarul comunei Barcani, Nicolae Pastor, a transmis că grajdurile și hambarele de fân au ars în proporție de 90%, astfel că nimic nu se mai poate folosi. Edilul a transmis că în cursul zilei de luni, doi angajați ai Primăriei se vor deplasa în satele Lădăuți și Sărămaș pentru a strânge bani sau hrană pentru animale de la localnicii doritori să ajute familia greu încercată. 

„Alt necaz, altă familie care are nevoie de ajutorul nostru. După cum bine știți, grajdurile, hambarele de fân și de cereale au ars în proporție de 90%, iar restul oricum nu se mai poate folosi, urmând ca tot ce a rămas să fie curățat până la pământ. Am încredere în dumneavoastră că, din puținul pe care îl aveți, o să donați o mică sumă, sau hrană pentru animalele care acum sunt adăpostite la vecini. Începând de mâine, doi colegi de la primărie vor merge prin satul Lădăuți și satul Sărămaș pentru a strânge fonduri pentru reconstruirea a ceea ce focul a mistuit.    Avem nevoie de voluntari și pentru satul Barcani. Cei care doresc să dea o mână de ajutor, sunt rugați să treacă pe la Primărie pentru a primi documentele necesare. Țin să mulțumesc oamenilor din sat care au dat o mână de ajutor într-un număr foarte mare, pompierilor care au fost prompți, implicați și cu deplin profesionalism, dar și colegilor din echipa Primăriei Barcani”, a transmis edilul.

Persoanele care doresc să se implice, pot face donații și în contul: RO23BRDE080SV37133980800 – Eftimie Adriana.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio