Ştiri

VIDEO. Incendiu la Circul Globus din Bucureşti: 11 animale au murit, printre care şi doi tigri

Un incendiu puternic a izbucnit, joi dimineaţă, la o a anexă a Circului Globus. Mai multe autospeciale ale ISU şi un echipaj SMURD au intervenit pentru a stinge flăcările, dar 11 animale au murit în incendiu.

11 animale, printre care şi doi tigri, porci vietnamezi, pisici și câini, nu au mai putut fi salvate de pompieri. Animalele care au putut fi salvate au fost mutate într-o altă anexă.

Intervenția pompierilor e îngreunată deoarece nu există nicio sursă de apă în apropiere, hidranţii fiind îngheţaţi.

Incendiul a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală şi se întinde pe o suprafaţă de 300 de metri. Este vorba despre un grajd pentru animale în care se află cinci lei şi tigri. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.

Pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, luând legătura atât cu reprezentanţi ai Circului Globus, cât şi ai Grădinii Zoologice, astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări.

Reprezentantul ISU a precizat că incendiul se manifestă la pereţii clădirii şi la o parte din acoperiş, iar animalele sunt în pericol mai ales din cauza fumului.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti a declarat ca nu se cunosc cauzele incendiului, urmand sa se faca o ancheta.

Publicitate
banner we radio