Ştiri locale

Incendiu la Ariuşd din cauza unei petarde aruncate de un copil

La data de 4 ianuarie 2017, în jurul orei 13:30, polițiștii din Vâlcele au fost sesizați despre faptul că a izbucnit un incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Ariușd.

Din cercetările efectuate la fața locului s-a stablit că pompierii au intervenit și lichidat incendiul care a distrus aproape în totalitate acoperișul unei șuri și circa 4.000 kg de fân depozitat în aceasta. De asemenea, din verificări și din declarațiile martorilor a reieșit că focul a pornit din cauza unei petarde aruncate înspre baloții de fân depozitați în anexa gospodărească. Cel care a folosit obiectele pirotehnice a fost identificat în persoana unui minor de 14 ani, fiul proprietarului, care le-a declarat polițiștilor că nu a intenționat să incendieze anexa.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de distrugere din culpă, pentru a se stabili toate împrejurările în care s-a produs acest eveniment, dar și pentru a se stabili proveniența materialelor pirotehnice.

Polițiștii atrag atenția, încă o dată, asupra pericolului pe care îl reprezintă folosirea de obiecte și materiale pirotehnice din alte categorii decât cele permise de lege. Prevederile legale în vigoare interzic folosirea, de către persoanele fizice, de obiecte pirotehnice făcând parte din alte categorii decât categoria 1, întrucât acestea au o încărcătură mare de explozibil și pot fi extrem de periculoase (sunt interzise orice fel de petarde sau pocnitori).

În noaptea dintre ani un alt bărbat a suferit leziuni la nivelul feței după ce, băut fiind, a folosit materiale pirotehnice interzise. Acesta ajuns la spital, iar polițiștii continuă cercetările și în acest caz.

Operațiunile cu materiale pirotehnice efectuate fără drept constituie infracțiune ce se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an. Însă, pe lângă pedeapsa pe care o riscați, trebuie să aveți în vedere în primul rând faptul că, folosind obiecte pirotehnice periculoase, nu vă riscați doar libertatea ci vă puneți în pericol propria viață.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio