Ştiri locale

Incendierea containerelor din Sfântu Gheorghe a produs anul trecut o gaură de 25.000 de lei în bugetul TEGA

Pagubele în urma incendiilor izbucnite anul trecut la containerele de colectare a deşeurilor din Sfântu Gheorghe se ridică la circa 25.000 de lei, spune directorul TEGA SA, Máthé László, potrivit căruia, în unele situaţii, cum este cazul containerelor de pe strada Oltului, este posibil ca focul să fi fost pus intenţionat.

Cifra înregistrată în 2021 este mai mult decât dublă, având în vedere că în urmă cu un an paguba s-a cifrat la circa 10.000 de lei.

Publicitate

Directorul operatorului regional de salubritate spune că în prezent cele mai mari probleme sunt în cartierul Lenin.

„Problema cea mai mare este în zona Lenin, nu știu de ce, dar am şi luat legătura cu Poliţia Locală, i-am rugat să fie mai atenți. În cursul anului 2021 am avut 9 incendii de acest gen, containerele sunt unul lângă altul, sunt din plastic, am avut probleme și cu cele semiingropate care sunt din lemn, au sac înăuntru. Pagubele se ridică undeva la 25.000 lei, aproape 5.000 euro în total, unele containere costă 3.000 lei, altele undeva la 5.000 euro. La un moment, chiar lângă str. Oltului erau

prea multe incendii, eu zic că acolo a fost vorba de rea intenție. În alte zone poate că au luat foc de la un chiștoc de ţigară aprins scăpat”, a spus Máthé László într-un interviu la We Radio.

În ultimii ani TEGA a făcut nenumărate apeluri la populaţie să gestioneze responsabil containerele, subliniind că astfel de incidente reprezintă o povară financiară serioasă pentru societate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio