Ştiri locale

Încă un urs accidentat mortal, de data asta la Cernat

Un urs în vârstă de aproximativ 4 ani a fost găsit mort luni dimineață, la aproximativ 30 de metri de DN 11, în localitatea Cernat, iar autoritățile de Mediu spun că cel mai probabil animalul a fost lovit de un TIR care circula în zonă.

Reprezentanții IPJ Covasna au sesizat Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu Covasna, care s-au deplasat la fața locului împreună cu un medic veterinar care a constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de un autovehicul.  

Publicitate

„Ursul era un mascul în vârstă de aproximativ 4 ani, care a fost lovit cel mai probabil de un TIR, pe Drumul Național 11. Se văd urme cum s-a târât cât a putut în afara drumului. A fost transportat la Lemnia pentru incinerare”, ne-a spus comisarul-șef al Gărzii de Mediu, Lucian Cândea.   

În urmă cu două săptămâni, un pui de urs în vârstă de un an și jumătate și aproximativ 60 kilograme, a fost accidentat mortal de un autoturism pe un drum din apropierea localității Micfalău, fiind primul caz din acest an în județul Covasna.

Miercurea trecută, un alt pui de urs în vârstă de un an și câteva luni a fost accidentat de o mașină în apropierea localității Târgu Secuiesc. Atunci, animalul a fost tranchilizat și transportat de urgență, cu sprijinul reprezentanților APM Covasna, la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Focșani, pentru îngrijiri medicale, urmând să fie reintegrat în natură după ce se va recupera complet.

Astfel de accidente au loc în fiecare an pe drumurile din județ, iar activiștii de mediu susțin că ar putea fi evitate dacă ar exista ecoducte, care să traverseze şoselele şi căile ferate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio