Ştiri locale

Încă un urs a fost văzut lângă izvorul de apă minerală din Micfalău

Prezența urșilor este tot mai des semnalată la Micfalău. După atacul de săptămâna trecută, când un urs a rupt gardul unei gospodării și a ucis trei oi și doi miei, iar o ursoaică cu doi pui a fost observată în apropierea izvoarelor de apă minerală, zilele trecute un alt urs a fost văzut în aceeași zonă.

Primarul Demeter Ferenc spune că ursul are aproximativ 2 ani și pare obișnuit cu civilizația, nedând semne că se teme de prezența oamenilor. Edilul a făcut un nou apel la populație să sune de urgență la 112 și să nu se apropie de animalele sălbatice, întrucât acestea pot ataca.

„Este un urs de aproape 2 ani, probabil lăsat în acest an de mama lui. A fost văzut la izvorul de apă minerală, care e unul dintre cele mai frecventate din județ. Ni s-a semnalat prezența, echipa s-a deplasat la fața locului, dar nu au reușit să în prindă. Momentan suntem în observații, rugăm oamenii să apeleze numărul de urgență 112, să nu sune la veterinar, ci să sune la Jandarmerie și să mă apeleze pe mine, ca să avem cât mai multe dovezi. Se vede și în poze că ursul e acolo dar în țara noastră totul trebuie documentat”, ne-a spus primarul.

Acesta a mai precizat că ursul care a ucis cele trei oi și cei doi miei săptămâna trecută a revenit a doua seară, însă a fost gonit înainte să mai atace, iar de atunci nu a mai revenit în zonă.

„Ursul de săptămâna trecută nu am reușit să îl prindem, a revenit în seara de după atac, am încercat să îl gonim, așa zice și legea că prima oară trebuie să încercăm să îl gonim fără arme, și nu a mai revenit. Nu ni s-a semnalat nici de la stână prezența lui, (…) dar acum a venit acest urs de aproape 2 ani, despre care vânătorul spune că nu se teme de oameni, sperăm să nu fie nicio problemă. Oamenii trebuie să fie atenți, nu cumva să se apropie, să facă poze, pentru că poate să atace. Va fi un an greu, așa presimt”, ne-a mai spus Demeter Ferenc.

Atacul de săptămâna trecută s-a petrecut într-o zonă rezidențială de la periferia comunei, iar paguba a fost estimată la 2.500 de lei.

(Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
banner we radio