Ştiri locale

Încă un caz de coronavirus confirmat la Sfântu Gheorghe. Autorităţile fac apel la oameni să stea în casă

Încă o persoană din municipiul Sfântu Gheorghe a fost confirmată cu COVID-19, numărul total al pacienţilor diagnosticaţi cu această boală ajungând la ora actuală la 7 în judeţul Covasna.

Potrivit datelor postate de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pe pagina sa de Facebook, vineri seară în oraş erau 3 persoane diagnosticate cu COVID-19, 17 persoane în carantină şi 175 monitorizate la domiciliu.

„Din păcate bilanţul oficial a mai crescut în Sfântu Gheorghe. Un motiv în plus să evităm cât mai mult contactul cu alte persoane şi să ieşim din locuinţă doar în situaţii urgente. Protejaţi-vă pe voi şi pe cei dragi!”, a scris primarul Antal Arpad.

Autorităţile locale au luat mai multe măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus, printre care spălarea străzilor, dezinectarea locurilor de joacă pentru copii, a mobilierului stradal şi mijloacelor de transport în comun.

De asemenea, au împânzit oraşul cu afişe în limbile română şi maghiară cu recomandări şi reguli de conduită pentru prevenirea bolii.

De asemenea, vineri seară, o maşină a Poliţiei Locale, dotată cu difuzoare, a patrulat prin oraş transmiţând populaţiei mesajul „Atenţiune! Pentru siguranţa dvs. şi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, autorităţile vă recomandă să nu ieşiţi din locuinţe decât pentru situaţii urgente! Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile! Vă rugăm, staţi acasă! Spălaţi-vă des pe mâini cu apă şi săpun şi evitaţi contactul cu alte persoane”.

Autorităţile nu au dat detalii privind ultima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, dar din datele comunicate oficial până acum se ştie că primii doi pacienţi din Sfântu Gheorghe au fost un bărbat în vârstă de 32 de ani şi o femeie de 30 de ani care au  revenit recent din Franţa şi au stat în autoizolare.

Primii doi pacienţi confirmaţi din judeţ au fost un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de 53 de ani din staţiunea Covasna, care s-a întors pe 8 martie dintr-o călătorie în Italia.

Alţi doi pacienţi au fost două femei de 16, respectiv 77 de ani tot din staţiunea Covasna, care au intrat în contact cu aceştia.

Potrivit celor mai recente informaţii, date publicităţii vineri de Prefectura Covasna, pe raza judeţului erau în carantină instituționalizată 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat  noul coronavirus.

„Pentru 20 persoane rezultatul primelor probe este negativ, iar pentru o persoană se așteaptă rezultatul. Alte 1.152 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivelul județului, au fost prelucrate 36 de teste. Dintre acestea, 30 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19- (…) Au ieșit din izolare un număr de 13 persoane”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii.

(Agerpres)

Maradj otthon. Ments életet! Stați acasă! Salvați vieți!

Maradj otthon. Ments életet! Stați acasă! Salvați vieți!

Publicată de Antal Árpád pe Vineri, 20 martie 2020
Publicitate
banner we radio