Ştiri locale

Încă o amendă de 2.000 de lei dată de Garda de Mediu Covasna, pentru dezmembrări auto ilegale

Garda de Mediu Covasna a amendat, la finalul lunii martie, un bărbat din județ care se ocupa cu dezmembrarea unor autoturisme în zona municipiului Sfântu Gheorghe, fără a deține autorizație în acest sens.

Comisarul-șef Lucian Cândea a explicat că bărbatul avea mai multe autoturisme pe care avea intenția să le vândă, iar 3 dintre ele aveau componente lipsă. Întrucât nu a putut prezenta actele de reglementare pe linia de protecție a mediului, acesta a fost amendat cu 2.000 de lei și i s-a interzis să mai desfășoare activitatea de dezmembrări până la intrarea în legalitate. În plus, comisarii de Mediu au dispus ca cele 3 autoturisme dezmembrate să fie duse la un centru autorizat.

Publicitate

„Persoana respectivă avea mai multe mașini, majoritatea erau de vânzare, iar trei dintre ele aveau câteva componente lipsă. I s-a interzis să mai desfășoare activitatea de dezmembrare auto fără actele de reglementare pe linia de protecție a mediului, iar cele trei mașini trebuie să le predea la un operator autorizat”, ne-a spus comisarul-șef al Gărzii de Mediu Covasna.

Mai multe astfel de controale au avut loc în județul Covasna în perioada 22 martie – 3 aprilie, în baza Planului comun de acțiune „WASTE 2022”, încheiat între Poliția Română și Garda de Mediu, pentru verificarea modului de respectare a legislației privind regimul substanțelor și deșeurilor periculoase.

Luna trecută, un alt bărbat în vârstă de 47 de ani, care dezmembra autoturisme în localitatea Ariuşd, pe un teren aflat în apropierea Râului Olt, a fost amendat cu 2.000 de lei în urma unei sesizări venite din partea Poliţiei. Comisarii de Mediu au descoperit două autoturisme pe care acesta le achiziționase de la o persoană care locuiește în zonă, şi pentru care nu a putut prezenta actele necesare pentru desfășurarea activității de dezmembrări auto.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio