Ştiri locale

Încă 6 mașini abandonate pe străzile din Sfântu Gheorghe au fost ridicate de Poliția Locală

În prima săptămână a lunii octombrie, Poliția Locală Sfântu Gheorghe a trecut din nou la ridicarea mașinilor abandonate pe străzile din municipiu. Un vehicul este considerat abandonat dacă este evident că nu a mai fost mutat din același loc o perioadă lungă de timp, nu are inspecția tehnică periodică (ITP) valabilă, iar proprietarul nu l-a ridicat în termen de 10 zile lucrătoare, în ciuda faptului că a fost somat în acest sens.

Pe parcursul săptămânii trecute, 6 vehicule au fost ridicate și transportate temporar la sediul Serviciului de Gospodărire a Domeniului Public din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, unde proprietarii se pot prezenta în termen de 10 de zile pentru a le revendica. În caz contrar, municipalitatea valorifică mașinile ca fier vechi.

Publicitate

Șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe, Hadnagy István, a declarat că în ultimele 2-3 luni s-a observat o creștere a numărului de mașini abandonate pe domeniul public: „Cât timp la Sfântu Gheorghe a funcționat programul «Dăm valoare rablei tale», aceste mașini dispăreau de pe domeniul public, dar de când programul este coordonat la nivel național, este mai dificil pentru oameni să îl acceseze. Este posibil și ca mașinile străine importate în urmă cu câțiva ani, care erau în mod evident în stare proastă, să fi ajuns într-un asemenea stadiu încât ar necesita o investiție mult peste valoarea vehiculului pentru a îndeplini cerințele minime de funcționare. Motivele sunt, însă, irelevante. Având în vedere că fiecare loc de parcare din zonele rezidențiale valorează cât greutatea sa în aur, încercăm să ridicăm aceste vehicule cât de repede posibil”.

Sesizările privind mașinile abandonate pot fi făcute atât la numărul de WhatsApp al Poliției Locale: 0739 886 992, cât și la TelVerde: 0800 800 767. Proprietarii își pot revendica mașinile ridicate de pe domeniul public în termen de 10 de zile, după achitarea unei taxe de ridicare și transport (care variază), respectiv a unei taxe de depozitare de 100 de lei pe zi.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe a plasat notificări pe parbrizele a încă circa 10 autoturisme, acordându-le proprietarilor un termen de 10 zile lucrătoare pentru a îndepărta vehiculele de pe domeniul public, în caz contrar acestea urmând să fie ridicate. Este important de reținut că dacă proprietarul mută între timp mașina într-un alt loc, Poliția Locală va putea în continuare să o ridice după expirarea acestui termen, dacă spațiul respectiv aparține tot domeniului public.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio