Ştiri

Încă 4 victime ale gripei. Printre ele şi un bebeluş de 11 luni

UPDATE ora 19:00!

Încă patru persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 47, a informat, luni, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimele patru cazuri au fost confirmate cu virus gripal A. Cele patru persoane nu erau vaccinate antigripal şi aveau condiţii medicale preexistente.

Potrivit INSP, este vorba despre două femei din judeţul Timiş – una în vârstă de 48 de ani şi alta de 64 de ani, o femeie în vârstă de 47 de ani din judeţul Constanta şi un băieţel în vârstă de 11 luni din judeţul Timiş.

INSP a mai anunţat luni decesul a patru persoane din cauza gripei.

Ştirea iniţială:

Încă patru persoane au murit din cauza gripei. Printre acestea se află şi un bărbat de 40 de ani care nu suferea de alte boli. Niciuna dintre victimele gripei nu era vaccinată.

43 de oameni au murit din cauza gripei, de la începutul sezonului rece şi până acum.

Medicii spun, zi de zi, că boala poate fi ţinută departe prin respectarea regulilor de igienă şi prin vaccinare. Românii nu au fost interesaţi să se imunizeze în toamnă, atunci când credeau că sezonul gripal va trece uşor. Acum, în pragul epidemiei, au plecat în căutarea puţinelor vaccinuri comandate de autorităţi şi farmacii.

Oficialii din sănătate au asigurat că vor suplimenta numărul dozelor de vaccin antigripal de la cabinetele medicilor de familie. Şcolile vor rămâne însă deschise. Se vor suspenda cursurile doar punctual, în clase cu un număr mare de elevi bolnavi de gripă.

banner we radio