Ştiri locale

Încă 3 polițiști covăsneni diagnosticați cu COVID-19

Încă 3 polițiști covăsneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus în ultimele zile, în urma testelor realizate pentru depistarea prezenței virusului SARS-CoV-2.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe, ne-a precizat că după confirmarea diagnosticului, la nivelul Inspectoratului au fost dispuse măsuri pentru a se asigura capacitatea operațională, dar și pentru prevenirea apariției de noi cazuri.

„La nivelul IPJ Covasna, întrucât dinamica situației epidemiologice este fluctuantă, au fost confirmați încă 3 polițiști pozitivi în urma testului de depistare a virusului SARS-COV-2. La nivelul inspectoratului au fost dispuse măsuri în consecință pentru a asigura capacitatea operațională și a preveni apariția de noi cazuri”, a transmis reprezentantul IPJ Covasna.

De la începutul pandemiei, alți 5 polițiști covăsneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus,  în ciuda măsurilor stricte impuse pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Reprezentanții IPJ Covasna au transmis că personalul instituției beneficiază de echipamente de protecție, acestea fiind asigurate din rezervele proprii ale Inspectoratului, prin sistemul de aprovizionare logistică al Ministerului Afacerilor Interne, iar polițiștii sunt obligați să le poarte pe durata desfășurării atribuțiilor de serviciu.

În plus, aceștia sunt instruiți și cu privire la măsurile de distanțare socială, atât în ceea ce privește interacțiunea cu cetățenii, cu personalul din cadrul Inspectoratului, cât și cu angajații celoralte structuri cu care desfășoară activitatea.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio