Ştiri locale

Înaintări în grad la Jandarmeria Covasna

Începând cu data de 1 august a.c., prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, respectiv al inspectorului şef al Jandarmeriei Covasna, 1 ofiţer şi 21 subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gheorghe Doja” Covasna vor fi avansaţi în gradul următor, ca urmare a îndeplinirii stagiului minim în grad.

acest eveniment s-a desfăşurat în cadrul unei adunări festive, ce a avut loc la sediul inspectoratului în data de 29 iulie a.c. şi a fost condusă de către inspectorul şef, locotenent colonel Adrian Nichifor.

Publicitate

În cadrul acestei festivităţi a fost prezentat Ordinul Ministrului Afacerilor Interne de înaintare în grad a ofiţerilor şi Ordinul Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade.

Conform Legii 80/1995 privind satutul cadrelor militare „gradul militar este un drept al titularului şi reprezintã recunoaşterea în plan social a calitãţii de cadru militar.”

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

\"Avansare

Publicitate
Publicitate
banner we radio