Ştiri locale

În weekend are loc prima ediție a Turneului de Fotbal Covasna pentru elevi

Consiliul Județean al Elevilor Covasna organizează prima ediție a Turneului de Fotbal Covasna în data de 5 februarie 2022. Acesta se va desfășura în sala de sport a Liceului Tehnologic Economic Administrativ “Berde Aron” Sfântu Gheorghe în beneficiul tinerilor care se află în învățământul preuniversitar, dar și a cetățenilor.

Consiliul Județean al Elevilor Covasna își propune crearea unei comunități cu scopul de a participa la o activitate fizică într-un mediu social. Cu ajutorul partenerilor, Turneul de Fotbal Covasna nu va presupune niciun cost de participare din partea elevilor, oferindu-le o șansă egală tuturor doritorilor.

Publicitate

Scopul activităților extrașcolare este dezvoltarea unor aptitudini, antrenarea elevilor in activități diversificate, cultivarea interesului pentru activitățile socio-culturale, facilitarea integrării în mediul școlar si fructificarea talentelor personale.

Acest eveniment nu va fi posibil fără sprijinul sponsorilor actuali: Psiho Amiral SRL, Gifts For You SRL, Retro Pizza, Richie’s Grill, Hazard Coffee, Comerț Luci SRL, Rainbow Coffee, Dr. Office Group, Bar Montana.

Consiliile școlare ale elevilor si Consiliul Județean al Elevilor Covasna a remarcat dorința tinerilor de a participa la noi activități in cadrul cărora să se poată dezvolta si să socializeze. În continuare, acestea contribuie în ajutarea elevilor din ieșirea din rutina creată de programul școlar și de lipsa evenimentelor restricționate de COVID-19.

Populația a constatat de-a lungul timpului că nu poți reduce dezvoltarea copilului doar la activitatea de predare-învățare, evaluarea din sala de clasă, ci este necesar să ne orientăm și spre alte forme de activitate, cum ar fi acest Turneu de Fotbal.

“Pe lângă meciurile de fotbal, vom avea parte și de show-uri de dans, fiindu-ne parteneri Asociația Love To Dance. Principala problemă pe care o întâmpină elevii din zilele noastre este lipsa de activități extrașcolare care aduc aptitudini care sunt foarte importante pentru viitorul lor. Evenimentul este conceput astfel încât să combine divertismentul cu activitățile sportive si să-i motiveze pe elevi să facă lucruri noi încât să îi scoată din zona de confort. Dorim să arătăm tinerilor că nu sunt singuri în această nesiguranță si că încă există evenimente care se bazează pe dezvoltarea lor” a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Covasna, Marian Calcea.

Credit grafic: Teodora Raluca Morariu, grafician în Biroul de Presă al CJE Covasna

Publicitate
banner we radio