Sport

În weekend are loc la Cernat Campionatul de Futsal al uniformelor

În anul 2005, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna şi Asociaţia Pompierii Covăsneni leagă o prietenie cu pompierii profesionişti din localitatea Paks din Ungaria.

Prima vizită o facem în anul 2006 la invitaţia pompierilor din Paks şi avem ocazia să vedem Centrala Atomonucleara din Paks, atât de pe Dunăre cât şi din interior.

Vizitele reciproce au continuat an de an. În anul 2008, într-o vizită făcută tot la colegii noştri din Paks, i-am întâlnit pe pompierii profesionişti din Galanta, Slovacia. În anul următor ne-am împrietenit şi cu pompierii din Hodonin, Cehia.

În anul 2009, la propunerea pompierilor privaţi din cadrul Centralei Atomonucleare Paks, am căzut de acord să facem un campionat de futsal prin rotaţie (Ungaria, Slovacia, România şi Cehia).

Până în anul 2011 au participat la acest campionat pompierii profesionisti din Covasna, Paks, Hodonin, Galanta şi pompierii privaţi din cadrul C.An. Paks. În anul următor ni se alătură şi IPA din cele 4 ţări (Poliţia din Covasna, Paks, Hodonin şi Galanta).

Acest campionat care se desfăşoară prin rotaţie în fiecare an a ajuns la a XI-a ediţie în acest an. Campionatul a primit denumirea de Campionatul Uniformelor, iar în acest an organizarea revine Asociaţiei Pompierii Covăsneni.

Campionatul Uniformelor la futsal se va desfăşura în perioada 7-9 iunie în localitatea Cernat (în sala de sport a localităţii), după urmatorul program:

– 7 iunie: primirea invitaţilor, tragerea la sorţi şi cina;

– 8 iunie: ora 08.30 deschiderea festivă, 09.00 – 14.00 campionatul de futsal;

– 9 iunie: între orele 10.00 – 13.00 semifinala si finala.

Intrarea în sală este liberă.

Doresc să le mulţumesc prietenilor mei pompieri din Paks (Colonel Ban Attila), din Galanta (Lt.col. Tancsos Zoltan) şi Hodonin (Colonel Vasek Spera) cu care ţin o legătură foarte strânsă.

În acest an Asociatia Pompierii Covăsneni a facut invitaţia următoarelor echipe: Asociaţia Pompierilor din Paks, Pompierii Hodonin, Pompierii Galanta, Pompierii C.An.Paks, IPA Police Paks, IPA Police Hodonin, IPA Police Galanta, Serviciul de paza si securitate C.An. Paks, IPA Regiunea 3 Covasna.

(Preşedintele Asociaţiei Pompierii Covăsneni

Colonel (r) György Alfons Gheorghe)

Publicitate