Ştiri locale

În weekend are loc al doilea maraton de vaccinare la Sepsi Value Centre

„Propria noastră libertate este în joc atunci când decidem dacă ne vaccinăm sau nu”, a declarat prefectul judeţului Covasna, Ráduly István, care îi încurajează pe cei care încă nu s-au vaccinat să vină la a doua parte a maratonului de vaccinare, care va avea loc sâmbătă și duminică în parcarea Sepsi Value Centre.

Prefectul spune că nu este adevărat că am scăpat de epidemie. „Să nu cădem în iluzia că statisticile sunt bune, că epidemia s-a terminat și suntem în siguranță. Rata de vaccinare în județul Covasna este de numai 20%. Ar fi nevoie de cel puțin de trei ori mai mult pentru a fi cât de cât în siguranţă. Îi îndemn pe toți cei care nu sunt vaccinați, în special din satele din jurul municipiului Sfântu Gheorghe, să vină să se imunizeze. Să ne vaccinăm cât mai mulţi, să ne recâştigăm viaţa normală cât mai repede” – a mai spus prefectul.

Publicitate

A doua parte a maratonului de vaccinare va avea loc în zilele de 5 și 6 iunie, zilnic între orele 10 și 20, în parcarea Sepsi Value Centre. Nu este necesară o înregistrare prealabilă, iar cei care se prezintă pot primi vaccinul Johnson&Johnson cu o singură doză sau prima (dacă este cazul a doua) doză din vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech, prezentând un act de identitate. 

La prima ediție a maratonului de vaccinare, organizată weekendul trecut, s-au imunizat peste 200 de persoane. Maratonul este organizat de Prefectura județului Covasna, Direcția de Sănătate Publică Covasna și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul”.

Publicitate
Publicitate
banner we radio