Ştiri locale

În trei localităţi din judeţul Covasna se aplică noile restricţii pentru limitarea infecţiilor

În trei localităţi din judeţul Covasna, în care incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 4 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, vor fi impuse restricţii suplimentare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, conform măsurilor adoptate joi de Guvern, a anunţat conducerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Directorul instituţiei, Agoston Laszlo, a precizat că este vorba despre localitatea Comandău, unde incidenţa este de 9,4 la mie şi comunele Dobârlău şi Bixad, cu o incidenţă de 4,8, respectiv 4,7 la mie.

Publicitate

„Cel mai probabil restricţiile vor fi impuse încă din acest weekend de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. La Comandău se înregistrează o uşoară scădere a numărului de cazuri, dar totuşi incidenţa este de peste 9 la mie. De fapt, acolo sunt 9 cazuri pozitive, dar localitatea are 1.000 de locuitori şi aşa a rezultat acest procent”, a declarat vineri Agoston Laszlo.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până la ora 20:00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18:00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie.

De asemenea, în cazurile în care incidenţa depăşeşte 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii, până la scăderea sub 7 la mie.

Potrivit datelor postate vineri site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Covasna, alte patru localităţi din judeţ sunt în zona roşie, cu o incidenţă de peste 3 la mia de locuitori, respectiv Sfântu Gheorghe (3,61 la mie), Moacşa şi staţiunea Covasna (ambele cu 3,18 la mie) şi Aita Mare (3,09 la mie).

Pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, în aceste localităţi au fost închise restaurantele şi barurile în interior, precum şi instituţiile de spectacole timp de două săptămâni.
În judeţul Covasna sunt 13 localităţi cu incidenţa sub 1 la mie şi 9 localităţi fără niciun caz de COVID-19.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio