Ştiri locale

În schimbul deşeurilor selective, locuitorii primesc reduceri din taxa de salubritate

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe doreşte să le reamintească locuitorilor că operatorul de salubritate TEGA S.A., care gestionează colectarea deşeurilor, oferă reduceri din taxa de salubritate în schimbul deşeurilor selective.

Reducerea se aplică persoanelor care duc la sediul TEGA din strada Energiei nr. 2 deşeuri reciclabile de tip hârtie, peturi, sticlă sau deşeuri electronice şi electrocasnice, urmând ca în luna următoare reducerea să se aplice tarifului standard de salubritate.

Astfel, pentru 10 kg. de hârtie reducerea este de 1 leu, pentru 10 kg. carton – 2,2 lei, la 10 kg. de PET-uri se aplică o reducere de 6 lei, iar la 10 kg. ambalaje de sticlă sau deşeuri electronice şi electrocasnice – 3 lei. În cazul caselor particulare, este important să subliniem faptul că cerința de colectare selectivă a deșeurilor nu dispare în acest caz, deci este necesar să așezați toate deșeurile selective în fața porții.

De asemenea, tot la sediul TEGA din strada Energiei nr. 2 pot fi depuse gratuit deşeuri biodegradabile (frunze, crengi), deşeuri de construcţii la tariful de 24 lei / mc, sau deşeuri menajere nereciclabile la tariful de 54 lei / mc. În cazul preluării de către TEGA de la domiciliu a deşeurilor menajere nereciclabile, tariful este de 120 lei / mc.

Programul pentru depunerea acestor tipuri de deşeuri este de luni până duminică, între orele 8-20.

În ceea ce priveşte obiectele voluminoase (de ex. piese de mobilier etc.), locuitorii pot apela TEGA la numărul de telefon 0267 310 123, unde vor face o programare, iar societatea va prelua gratuit de la domiciliu obiectele respective.

Atragem atenţia locuitorilor că în cazul depozitării necorespunzătoare a deşeurilor, Poliţia Locală aplică sancţiuni conform hotărârilor în vigoare stabilite de Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Publicitate
banner we radio