Ştiri locale

În rezervorul de apă care alimentează oraşul Covasna şi comuna Brateş mai este apă potabilă doar pentru o zi

Operatorul regional Gospodăria Comunală Sfântu Gheorghe, care asigură servicii de apă şi canalizare în aproape jumătate din localităţile din judeţ, a făcut apel către cetăţeni să nu folosească apa potabilă din reţea pentru irigaţii sau pentru umplerea bazinelor ori piscinelor, avertizând că rezervele de apă au scăzut din cauza secetei.

Anunţăm locuitorii oraşului Covasna că în rezervorul de apă, care alimentează oraşul Covasna şi comuna Brateş (localităţile Brateş, Pachia şi Telechia), mai este apă potabilă doar pentru o zi. Insistăm încă o dată asupra faptului ca locuitorii să economisească apa potabilă, să nu folosească pentru udare, stropire, respectiv pentru umplerea bazinelor şi piscinelor”, menţionează joi reprezentanţii companiei, pe pagina de Facebook.

Publicitate

Aceştia au făcut, totodată, un apel şi către locuitorii oraşului Întorsura Buzăului şi comunelor Sita Buzăului şi Barcani să limiteze consumul de apă la strictul necesar pentru a se evita întreruperea furnizării acesteia.

„Având în vedere temperaturile ridicate urmate de secetă, conducerea operatorului regional Gospodărie Comunală SA îi roagă pe consumatorii din oraşul Întorsura Buzăului şi din localităţile Sita Buzăului şi Barcani să acorde atenţie sporită la folosirea apei potabile din conducte, să nu stropească, să irige, să nu folosească apa potabilă pentru umplerea bazinelor şi piscinelor. Cu respectarea acestor cerinţe, în continuare vom putea asigura furnizarea apei potabile în parametrii normali”, au precizat reprezentanţii Gospodăriei Comunale.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio