Ştiri locale

În 2024, Gospodărie Comunală SA va derula lucrări pe străzile mai puțin aglomerate din Sfântu Gheorghe

Situația conductelor din subteran este cunoscută doar de experți, iar locuitorii din Sfântu Gheorghe se confruntă cu probleme doar atunci când se produce o avarie majoră, când apele uzate ies din canalizare sau apa țâșnește din asfalt, explică directorul Gospodărie Comunală SA, Kozsokár Attila. În 2024, compania de apă va derula o serie de lucrări pe străzile mai puțin aglomerate ale municipiului, cu scopul de a preveni pe viitor astfel de avarii.  

„La Sfântu Gheorghe, lucrările planificate pentru 2024 sunt de natură preventivă, nu vrem să așteptăm ca problema să devină uriașă, vrem să o prevenim. Un alt lucru pe care îl vom realiza în acest an, de comun acord cu Primăria Sfântu Gheorghe, va fi să înlocuim conductele în mai multe locații, de exemplu în curtea fostului Cinema Lux sau din Aleea Sănătății. Municipalitatea are în plan amenajarea parcărilor în mai multe zone, ceea ce înseamnă că asfaltul nu va mai putea fi spart ani de zile în acele locații, iar asta încercăm și noi să evităm”, a explicat directorul.

Publicitate

În ultimii ani, autoritățile locale au adus în discuție în repetate rânduri înlocuirea conductei de canalizare din strada Gróf Mikó Imre, cu toate acestea,nu știm dacă se va executa lucrarea în acest an. În schimb, sunt posibile lucrări pe strada Țigaretei, dacă Primăria va decide renovarea completă a străzii, însă aici operatorul regional va avea mai puțin de lucru, deoarece există deja conducte moderne de apă și canalizare pluvială, a explicat Butyka Elemér, directorului de operațiuni al societății.

În 2024 vor avea loc lucrări minore în mai multe părți ale orașului: pe strada Ghioceilor, conducta de înaltă presiune va fi extinsă pe tronsonul dintre străzile Mileniului și Primăverii, îmbunătățind, astfel, presiunea apei din zonă. Pe strada Puskás Ferenc se va finaliza rețeaua de apă și canalizare, iar conductele de canalizare și apă pluvială de pe strada Arany János vor fi renovate. Vor fi lucrări pe strada Podului, în diferite părți ale străzii Vasile Goldiș, vor fi înlocuite conductele de apă la blocurile situate în partea inferioară a străzii Váradi József și vor fi înlocuite conductele metalice de pe Aleea Prieteniei, care în trecut au provocat mai multe probleme.

În spiritul digitalizării, la Sfântu Gheorghe va continua instalarea contoarelor inteligente, datele furnizate de acestea urmând să poată fi monitorizate și centralizat.  În diferite părți ale orașului vor fi instalate dispozitive pentru măsurarea nivelului de clor adăugat în apă, iar în mai multe locuri vor fi construite puțuri de apă suplimentare.

Defectarea constantă a pompelor de canalizare rămâne în continuare o problemă, cauzată, de cele mai multe ori, materialele necorespunzătoare care ajung în canalizare, dar și alte materiale, cum ar fi șervețele umede sau chiar bucăți de scânduri.

În acest sens, a fost luată în calcul și curățarea uneia dintre conductele de canalizare cu cel mai mare diametru din oraș. Procesul este mai dificil, iar lucrarea se va desfășura pe porțiunea dintre strada Nicolae Iorga – în zona Jandarmeriei – și până la stația de epurare, conducta de 800 mm urmând să fie curățită de o firmă specializată.

Gospodărie Comunală SA îi roagă în continuare pe toți clienții săi să nu arunce haine și diferite obiecte în toalete și în canalizarea stradală, pentru a nu se crea avarii în zonă.

Gospodărie Comunală SA
Biroul de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio