Ştiri locale

Impozitele locale, indexate cu rata inflaţiei la Sfântu Gheorghe

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, în şedinţă ordinară, indexarea cu 1,3%, respectiv cu rata inflaţiei, a impozitelor pe anul viitor.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat că, practic, autorităţile locale nu şi-au propus să majoreze impozitele pe terenuri, clădiri şi autovehicule, dar au fost nevoite să le indexeze cu rata inflaţiei.

Publicitate

Cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe vor plăti, ca şi în acest an, impozite diferenţiate în funcţie de facilităţile şi infrastructura de care dispun străzile pe care locuiesc, acestea fiind incluse în patru „zone fiscale”, numerotate de la A la D, pe baza anumitor criterii, cum ar fi distanţa faţă de centru şi faţă de zona industrială, reţele edilitare, canalizare menajeră şi pluvială, iluminat public, starea străzilor şi trotuarelor, siguranţă publică etc.

„Anual recalculăm punctajul pe baza acestor criterii, iar străzile în care s-au efectuat lucrări vor intra într-o categorie superioară, iar cele în care urmează să se efectueze lucrări anul viitor şi care ar putea provoca o situaţie neplăcută celor care locuiesc în zonă le vom încadra într-o categorie de impozitare inferioară”, a precizat Sztakics Eva.

Măsura diferenţierii impozitului pe baza acestor criterii a fost luată anul trecut, pe considerentul că municipiul Sfântu Gheorghe a beneficiat în ultimii 5-6 ani de investiţii masive în infrastructură, prin urmare nu mai există diferenţe semnificative între zonele din oraş în ce priveşte starea drumurilor, iluminatul sau alimentarea cu apă şi canalizare, în schimb există anumite diferenţe de la o stradă la alta în ce priveşte calitatea infrastructurii.

Consilierii locali au mai votat, printre altele, ca imobilele degradate să fie impozitate cu până la 500%, iar maşinile hibrid să aibă o reducere de 75% din impozit.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio