Ştiri locale

Sanitas Covasna: Impozitarea indemnizației de hrană a scăzut veniturile salariaţilor din spitale

Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna aduce la cunoștința mass mediei faptul că, pe lângă mai vechile nemulțumiri ale membrilor de sindicat și în mod special în rândul acelor categorii cărora nu le-a crescut salariul de bază începând cu luna martie 2018, în prezent sunt două mari nemulțumiri în rândul celor care își desfășoară activitatea în cele 4 spitale din județ.

Una dintre nemulțumirile majore ale membrilor de sindicat din cele 4 spitale ale județului dar și din rândul salariaților Servciului Județean de Ambulanță Covasna este legată de faptul că Ministerul Sănătății în ultimile 3 luni de zile a stăruit la adresa conducerii instituțiilor sanitare publice să impoziteze indemnizația de hrană cu un procent 42,5% ceea ce a dus sau va duce la diminuarea veniturilor salariaților din sănătate cu suma de 100 lei.

Publicitate

Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna este total nemulțumită de această interpretare greșită a legii, în opinia noastră și în acest sens a contestat aceste măsuri și chiar a început demersuri de strângere de semnături pentru contestarea în instanță a acestor decizii. Ceea ce este mai grav este faptul că această indemnizație impozitată  greșită va diminua veniturile și a acelor salariați care nu au beneficiat de nici  o creștere salarială cum ar fi biologi, chimiști, infirmiere, îngrijitoare, personal tesa, etc. față de nivelul anului 2017. În opinia noastră această indemnizație de hrană ar trebui să aibă o scutire de la ori și ce impozitare și în acest sens a solicitat ministerelor responsabile lămurirea acestor situații pentru evitarea unor posibile acțiuni de protest față de cele două nemulțumiri ale membrilor noștri de sindicat.

(Conducerea Sanitas Covasna)

 

Publicitate
banner we radio