Ştiri locale

Iluminatul public de pe Lunca Oltului va fi dublat şi eficientizat. Primăria are în plan implementarea unui sistem modern, controlat de la distanță

Primăria Sfântu Gheorghe are în plan extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public de pe strada Lunca Oltului și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune, care va permite controlul şi reglarea de la distanţă a intensității luminoase pentru fiecare lampă în parte.

Consilierii locali au votat, miercuri, actualizarea devizului general de aprobare a Studiului de fezabilitate, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la peste 4,6 milioane de lei.

Conform proiectului tehnic, lucrările, care se vor întinde de la strada 1 Decembrie 1918 şi până la podul peste pârâul Arcuş, presupun montarea a 128 de LED-uri cu o putere de 70W, 57 de LED-uri cu o putere de 100W şi instalarea a 105 stâlpi metalici.

„Sistemul de iluminat este alimentat prin realizarea unei reţele LES în lungime de 4.677 m, recordată la 3 puncte de aprindere cu controler wireless, dintre care două puncte de aprindere nou construite. Toate aparatele de iluminat vor fi echipate cu module de telegestiune și dimming. Sistemul de iluminat public proiectat reprezintă soluția de investiție, deoarece indeplineşte toate cerintele impuse de către standardele în vigoare”, se arată în Referatul de aprobare al proiectului.

Printre avantajele prezentate de autorităţile locale în document se numără reducerea gazelor cu efect de seră, creşterea calităţii iluminatului public, scăderea şi descurajarea infracţionalităţii pe timp de noapte, reducerea riscului de accidente rutiere pe timp de noapte, dar şi menținerea poluării luminoase la valori reduse.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4.623.193,14 lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio