Meteo

Iarna se întoarce în acest weekend în toată țara. Temperaturile vor scădea cu 20 de grade și va ninge

Vremea se schimbă brusc în acest weekend, temperaturile de sâmbătă de până la 23 de grade Celsius ajungând să scadă până spre 3-4 grade Celsius. De duminică va ninge, vor fi lapoviță și vânt puternic în întreaga țară.

Sâmbătă, temperaturile rămân ridicate în Muntenia, 22-23 grade Celsius, dar în nord nu vor fi mai mult de 11-12 grade Celsius. Acolo vor fi averse, descărcări electrice și vântul va sufla în rafale.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea se va schimba, temperaturile vor scădea accentuat, ploile se vor transforma în ninsoare în Maramureș, Transilvania, Crișana și Moldova. În Carpații Orientali se va depune strat consistent de zăpadă.

Duminică vor fi cu până la 10 grade Celsius mai puțin față de ziua de sâmbătă. Vor fi precipitații mixte, lapoviță și ninsoare în nord, centru și nord-est.

Luni vor fi precipitații mixte în sud, sud-est, iar în restul țării vor predomina ninsorile.

Prognoza detaliată:

PROGNOZA METEO SAMBATA. Pe parcursul zilei, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a ţării, cerul va fi parţial noros, iar vântul slab şi moderat; excepţie vor face regiunile nordice unde înnorările se vor accentua, mai ales în cursul după-amiezii pe alocuri vor fi averse de ploaie, însoţite izolat de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar valorile termice vor marca o scădere.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade în sudul Munteniei. Începând din orele serii, înnorările vor fi persistente în nord, în centru şi în est unde precipitațiile se vor extinde ca arie şi vor deveni local moderate cantitativ; la început va ploua, apoi în Maramureș, estul şi nordul Transilvaniei şi vestul Moldovei ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

În zona Carpaţilor Orientali va ninge, se va depune strat de zăpadă şi temporar va fi viscol, cu diminuarea vizibilităţii. În restul zonei montane vor fi precipitaţii slabe, mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. În regiunile sudice va ploua slab, pe spaţii mici, spre sfârşitul intervalului. Vântul va avea local și temporar intensificări în Moldova, în Muntenia, dar şi în vestul ţării şi în zona montană, cu viteze mai mari în nordul Carpaţilor Orientali. Temperaturile minime, în scădere faţă de noaptea precedentă în mare parte din ţară, chiar accentuată în regiunile din jumătatea de nord-vest, vor fi cuprinse între -1 și 8 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în general închisă, iar valorile de temperatură vor scădea semnificativ, astfel că -în mare parte a ţării- se vor situa sub cele climatologic specifice datei. În regiunile din nord, nord-est şi centru ziua se vor semnala precipitații locale sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, în timp ce noaptea vor fi predominant ninsori. În restul teritoriului, pe parcursul zilei va ploua pe suprafeţe mici, dar începând de seara precipitaţiile se vor extinde ca arie, în special în regiunile sudice, iar treptat ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Local precipitaţiile vor fi mai însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

La munte va ninge, temporar viscolit la altitudini mari, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, la început în vest şi sud-vest, apoi în regiunile sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei şi 14 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 și 3 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi închisă, cu precipitaţii în majoritatea zonelor şi va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată ţara. În regiunile din jumătatea de sud şi la munte precipitaţiile vor fi frecvente şi în general moderate cantitativ; va ninge şi se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în Dobrogea şi trecător, în orele amiezii şi în Muntenia, se vor semnala precipitaţii mixte.

În restul teritoriului va mai ninge local, în general slab, cu precădere ziua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai susţinute la munte şi în Muntenia, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea, dar local şi temporar şi în restul zonelor, în special în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime în general între -7 și 2 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi în continuare închisă şi se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie în toată ţara. În sud şi în sud-vest, precum şi în zonele montane pe arii extinse vor fi mai ales ninsori şi va continua să se depună strat de zăpadă local consistent, în Dobrogea se vor semnala precipitaţii mixte, iar în restul teritoriului local va ninge slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai susţinute la munte, cu viteze de 70…90 km/h şi în Muntenia unde rafalele vor atinge 55…65 km/h şi va fi viscol, dar local şi temporar şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime în general între -6 și 3 grade.

Publicitate