Meteo, Ştiri locale

Iar se schimbă vremea! Precipitații moderate cantitativ și vreme deosebit de rece pentru toată țara

Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ și vreme deosebit de rece pentru toată țara, până vineri. Ninsori și viscol la altitudini de peste 1.500 de metri.

Meteorologii informează că începând de marţi de la ora 16:00 și până vineri, 16 aprilie, ora 10:00, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15-25 l/mp și izolat, mai ales în nord-vest și centru, 30-40 l/mp. Totodată, din această după-amiază (13 aprilie) și până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

Publicitate

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie, cu maxime de doar 5-7 grade în zona judeţului Covasna.

În Transilvania și în Maramureș vor fi ploi, dar și perioade cu lapoviță și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1.500 m în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70-80 km/h și va fi viscol.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60-65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Publicitate
Publicitate
banner we radio