Ştiri locale

Hotel Castel Daniel din Tălișoara, amendat de OPC Covasna de două ori în mai puțin de o săptămână

Administratorii Hotel Castel Daniel din Tălișoara au fost amendați de două ori în mai puțin de o săptămână, ca urmare a neregulilor constatate de angajații Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) în timpul unor controale, cel mai recent în urma unei reclamații.

La primul control, desfășurat la finalul lunii august, CJPC Covasna a descoperit mai multe preparate culinare depozitate necorespunzător și fără termen de valabilitate, iar la cel de al doilea control, desfășurat la începutul acestei săptămâni, s-a dispus închiderea temporară a bazinului acoperit din incinta hotelului, întrucât administratorii nu au putut prezenta documentele privind analiza apei din piscină. Amenzile aplicate însumează 8.000 de lei.

„Castle Hotel Daniel din localitatea Tălișoara, aparținând de SC B&D Castle Management SRL, a fost sancționat contravențional de două ori în mai puțin de o săptămână. În data de 30.08.2023, la un control tematic, a fost sancționată cu amendă în sumă de 5000 lei și oprirea definitivă a unor preparate culinare finite, depozitate în spațiul frigorific, fără elemente de identificare, caracterizare, denumire produs, termen de valabilitate, condiții de păstrare și folosirea unor ustensile neprofesionale în bucătărie. În data de 04.09.2023, ca urmare a cercetării unei reclamații, a fost sancționată cu amendă  în sumă de 3000 lei și oprirea temporară a prestării serviciilor pentru bazinul acoperit, pentru că nu a putut prezenta documentele privind analiza apei din piscină”, a transmis conducerea CJPC Covasna.

Castelul Daniel din Tălişoara a fost construit în prima jumătate a secolului al XVII-lea, iar în urmă cu câțiva ani a fost restaurat şi reintrodus în circuitul turistic. La vremea respectivă, în timpul lucrărilor de restaurare, au fost descoperite o cameră secretă, dar şi mai multe fresce care datează din anul 1680.

Castelul are opt camere, fiecare cu un stil şi o poveste aparte, printre ele „Lebăda”, denumită după blazonul familiei Daniel, camera contelui, aflată lângă budoarul contesei, şi camera „Constantinopole”, unde se regăsesc frescele.

În luna mai a acestui an, localul a obținut locul 2 în cadrul Galei „Top Hotel Awards 2023”, la categoria „Most Beautiful Mansion / Castle” (Cel mai frumos conac/castel), categorie deschisă clădirilor istorice transformate în unități de cazare, care se remarcă prin păstrarea arhitecturii originale, design și concept, oferindu-le oaspeților experiențe de poveste.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio