Ştiri locale

Horia Grama (PSD Covasna): „UDMR a venit cu cereri extravagante, ca să nu spun ofensatoare”

Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, a declarat, marţi, că cererile UDMR pentru susţinerea moţiunii de cenzură au fost „extravagante”, formaţiunea condusă de Kelemen Hunor încercând să obţină, în acest context politic, un „exces de drepturi care ar fi maghiarizat Transilvania”.

Horia Grama a declarat că, în urma analizării cererilor venite din partea UDMR şi a reacţiilor liderilor PSD din teritoriu, conducerea PSD a fost de acord că acestea „sunt inacceptabile şi ca atare au fost respinse”.

„Practic, UDMR a supralicitat, venind şi cu argumente neadevărate, invocând documente şi acorduri internaţionale. (…) Toate acordurile internaţionale privind drepturile minorităţilor naţionale sunt respectate de ţara noastră, dar ei au încercat să obţină un exces de drepturi care ar fi maghiarizat Transilvania. Practic, maghiara ar fi fost a doua limbă oficială în stat, cel puţin în Transilvania. (…) Niciun parlamentar din Transilvania nu ar fi votat aşa ceva şi toată lumea a ajuns la concluzia că nu putem accepta cerinţele extravagante ale UDMR, ca să nu le spun ofensatoare”, a afirmat Horia Grama.

Fostul deputat a mai spus că Sorin Grindeanu a fost cel care a adus partidul în această situaţie dificilă şi că, evident, PSD nu şi-a dorit această moţiune de cenzură.

„Orice om politic care pierde sprijinul partidului care l-a propulsat trebuie să se retragă. Este o regulă de bun simţ. Nu ne-am dorit această moţiune de cenzură, dar nu avem ce face”, a mai spus Horia Grama.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio