Ştiri locale

Horia Grama (PSD Covasna): Am obţinut un rezultat bun, deşi în judeţ s-a votat etnic

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, care a candidat pentru cel de-al treilea mandat, a declarat că este mulţumit de rezultatul obţinut la scrutinul de duminică, în condiţiile în care majoritatea cetăţenilor din judeţ sunt maghiari şi votează etnic.

Horia Grama a declarat, într-o conferinţă de presă, că UDMR s-a clasat pe primul loc în judeţ, cu peste 70% din voturile alegătorilor, însă PSD a ocupat locul I în rândul partidelor româneşti.

„Sunt mulţumit de rezultatul alegerilor, păstrând proporţia şi ţinând cont că 75% dintre cetăţenii judeţului sunt maghiari, consider că avem un scor foarte bun, care se păstrează în trendul naţional. Noi am obţinut peste 10% atât la Cameră, cât şi la Senat, practic am obţinut aproape 45% din voturile electoratului românesc. (…) Am câştigat în toate localităţile româneşti şi putem spune că am fost reconfirmaţi de electorat. (…) Rămânem obligaţi să facem ceea ce am promis în campania electorală”, a declarat Horia Grama.

El a menţionat că a fost „mâhnit” de faptul că cea mai scăzută prezenţă la vot s-a înregistrat în zonele româneşti din judeţ, dar şi faptul că voturile românilor s-au împărţit între nouă partide care şi-au depus liste cu candidaţi, în condiţiile în care maghiarii au avut o singură opţiune, anume UDMR.

Potrivit acestuia, două mandate de parlamentar dintre cele şase care revin judeţului Covasna vor intra la redistribuire şi şi-a exprimat speranţa că va obţine un nou mandat de deputat.

„E clar că cel de-al patrulea mandat de deputat va reveni unei formaţiuni politice româneşti. Corect şi normal ar fi ca PSD să câştige acest mandat pentru că a avut de departe girul comunităţii româneşti. (…) Eu sper ca softul să respecte voinţa cetăţenilor şi să fie reprezentaţi de cine merită, nu de cineva scos din pălărie”, a conchis Horia Grama.

Potrivit rezultatelor finale comunicate luni de Biroul Electoral Judeţean Covasna, la Camera Deputaţilor UDMR a obţinut peste 75% din voturi, PSD 10,20%, PNL 4,65%, PMP şi ALDE 2,94%, iar USR 1,66%. La Senat, UDMR şi-a adjudecat 74,40% din voturi, PSD 10,38%, PNL 4,33%, PMP 3%, ALDE 2,82%, iar USR 1,80%.

În judeţul Covasna, prezenţa la vot a fost de 38,25%, cea mai scăzută fiind în localitatea Sita Buzăului, 26,26%, iar cea mai mare în comuna Estelnic, 60,66%.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio