Ştiri

Honda Civic Tourer, record mondial de consum: Doar 2,82 litri la 100 de kilometri!

Honda a dat o adevarata lovitura cu noul Civic Tourer, autoturism ce a stabilit recent recordul mondial in privinta consumului, doar 2,82 litri la suta de kilometri parcursi.

Performanta este cu atat mai impresionanta cu cat ea nu a fost realizata in conditii controlate, ci pe drumurile publice din Uniunea Europeana.

Publicitate

Doi ingineri Honda, Fergal McGrath si Julian Warren, au fost soferii desemnati pentru realizarea recordului, acestia parcurgand cu un model Civic Tourer dotat cu motorul diesel 1.6 i-DTEC nu mai putin de 13.498 de kilometri.

Cei doi au plecat in data de 1 iunie din orasul belgian Aalst, revenind in acelasi punct pe 25 iunie, dupa ce au trecut prin 24 de state, printre care si Romania.

Pe parcursul calatoriei de peste 13 mii de kilometri, cei doi au oprit de numai noua ori pentru a alimenta la benzinariile intalnite in drum, costul total al motorinei fiind de 645 de euro, transmit cei de la Honda prin intermediul unui comunicat de presa.

\”Este o realizare remarcabila, iar membrii echipei ar trebui sa fie mandri de efortul pe care l-au depus in stabilirea acestui nou Record Mondial Guinness. Conducand pe o distanta echivalenta cu cea dintre casa lor din Marea Britanie si pana in Australia, in doar 25 de zile, este o provocare uriasa pe care foarte putini ar accepta-o. Cifrele privind economia de combustibil sunt remarcabile, mai ales daca luam in considerare ca nu vorbim de o masina mica, ci de un break ce este lider de clasa in ceea ce priveste spatiul de incarcare si utilitatea practica\”, a declarat Kate Saxton, Manager European PR Communications, Honda Motor Europe.

Cu un consum mediu pe durata calatoriei de 2,82 litri la suta de kilometri, Civic Tourer a spulberat si cifrele de consum declarate de producatorul Honda, care sustine ca modelul consuma 3,8 litri la suta de kilometri in regim mixt.

Cei doi soferi au marturisit ca nu au facut decat sa aleaga foarte atent rutele si sa aplice regulile de conducere preventiva.

(ziare.com)

Publicitate
banner we radio