Ştiri locale

Heliportul, secția de Pneumologie și extinderea Urgenţelor, pe lista de priorităţi a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), construirea heliportului și a noii secții de Pneumologie se numără în continuare printre priorităţile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, potrivit managerului instituției, Andras-Nagy Robert, care spune că în acest an va continua demersurile pentru ducerea la bun sfârșit a planurilor și proiectelor începute anul trecut.

Dacă în cazul proiectului heliportului au fost primite două oferte pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), urmând ca după contractarea uneia dintre ele, la mijlocul acestui an să fie demarate procedurile necesare pentru începerea lucrărilor, în ceea ce privește recompartimentarea Urgențelor și construirea noii clădiri a secției de Pneumologie, acestea se află încă în faza de avizare.

„Pentru heliport, dacă ofertele pot fi acceptate și se trece la contractare, estimez că până la mijlocul anului 2019 vom avea un punct de pornire în această privință. Sunt în faza de avizare studiul de fezabilitate pentru clădirea secției de Pneumologie a Spitalului Judeţean și studiul pentru clădirea de rezonanță magnetică – o extindere a Policlinicii. Într-o fază mai avansată suntem cu recompartimentarea parterului și etajului I al clădirii principale, locația unde astăzi se află Urgența, și locația unde au fost Blocurile operatorii. La etajul I trebuie să extindem Terapia Intensivă, dorim să mutăm și să facem anul următor un laborator de Endoscopie, care să cuprindă Gastroscopia, Colonoscopia și Bronhoscopia, pentru că și din punct de vedere, medical vorbind, trebuie să facem niște pași înainte în sensul tratării acestor cazuri de urgență la Sfântu Gheorghe. Este nevoie și de personal și de un spațiu corespunzător pentru a oferi siguranța corespunzătoare”, a explicat managerul spitalului.

Acesta a mai precizat că Agenția pentru Dezvoltare Regională a dat aviz pozitiv, și speră ca anul acesta contractul de finanțare să poată fi semnat.

„Proiectul este câștigător, urmează pasul de semnare a contractului de finanțare, după care urmează licitația pentru proiectul tehnic și pentru execuție. Sper ca anul acesta să putem începe construcția efectivă, și în paralel cu această lucrare, să ne putem apuca și de recompartimentarea secţiei de Urgențe, pentru a crea un spațiu corespunzător și laboratorului de analize medicale, cu toate circuitele și fluxurile în regulă”, a declarat managerul Spitalului.

(Ioana Ardeleanu)

banner we radio