Ştiri locale

HÁRIT invită tinerii din județul Covasna să doneze sânge

Asociația de Tineret HÁRIT face un nou apel către tinerii din județul Covasna să se prezinte la donarea de sânge, în cadrul campaniei „Dăruiesc viață!” lansată în toamna anului trecut, împreună cu Conferința Tineretului Maghiar din România (MIÉRT).

Scopul campaniei, care în acest an va avea loc în data de 1 octombrie, la Centrul de Transfuzii Sanguine al județului Covasna (Sfântu Gheorghe, strada Banki Donath nr. 15), este de a compensa lipsa acută de sânge, dar și de a le atrage atenția tinerilor asupra importanței donării.

Publicitate

„Anul trecut, aproape 40 de tineri au donat sânge în Sfântu Gheorghe, iar organizatorii au oferit bonurile de masă primite pentru donarea de sânge Fundației Sfântul Francisc, condusă Böjte Csaba. Anul acesta, HÁRIT și-a stabilit un obiectiv la fel de benefic, iar pe lângă asta, campania răspunde deficitului de sânge cauzat de epidemie (…) Tinerii trebuie să joace un rol important în viața comunității”, a transmis președintele HÁRIT, Kelemen Szilárd-Péter, într-un comunicat de presă.

Potrivit organizatorilor, sunt așteptați să doneze sânge și antreprenorii locali, care sunt încurajați să îi invite și pe angajați să participe la această acțiune.

„Toți donatorii de sânge sunt bineveniți pe 1 octombrie! Întrucât este vorba de o donare organizată, îi rugăm pe toți cei interesați să-și indice prezența la următoarea adresă de e-mail: alice@miert.ro sau pe pagina de Facebook a Asociației HARIT. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentului”, au mai transmis reprezentanții Asociației.

În luna noiembrie a anului trecut, printre donatori s-au numărat și primarul Antal Árpád, dar și fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio