Ştiri locale

În Harghita s-a înregistrat marţi cea mai scăzută temperatură din acest sezon

La staţia meteo Bucin s-au înregistrat, în noaptea de luni spre marţi, minus 13,1 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în Transilvania în zonele locuite în acest sezon.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteo Târgu Mureş, Gyorfy Zoltan, temperaturi scăzute s-au înregistrat şi la Topliţa, unde minima a fost de minus 10,3 grade Celsius, la Joseni, unde s-au înregistrat minus 10 grade şi la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a scăzut până la minus 9,3 grade Celsius.

Publicitate

Valoarea măsurată la Bucin este cea mai scăzută a acestui sezon, din Harghita, dar şi cea mai mică înregistrată marţi în Transilvania.

Gyorfy Zoltan a spus că cerul va rămâne variabil, iar în zonele muntoase din Harghita şi Covasna se vor înregistra predominant ninsori, iar în zilele următoare cantităţile de precipitaţii vor fi mai însemnate.

Aceste temperaturi sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, unde iernile sunt lungi şi geroase. Minima absolută a lunii noiembrie, în Harghita, s-a înregistrat în 27 noiembrie 1993, la Joseni, unde termometrele au arătat minus 28,3 grade Celsius.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio