Sport

Handbalistele de la Sepsi-SIC au intrat în Turneul Final al Campionatului Național U19

Performanță frumoasă pentru secția de handbal de la Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, la nici doi ani de când a pornit la drum. Echipa de junioare 1 (U19) a reușit calificarea în Turneul Final al Campionatului Național, după ce a câștigat meciul decisiv împotriva Chimiei Râmnicu Vâlcea, care a avut loc duminică la sala „Szabo Kati”. Sepsi a învins cu 25-23, după ce sâmbătă se impusese și în fața Unirii Dobroești (27-22), intrând astfel între primele 8 echipe din țară la această categorie de vârstă.

„Este un sentiment de satisfacție, al împlinirii muncii echipei la finalul unui turneu greu și solicitant. În debutul fiecărui joc, presiunea rezultatului s-a facut simțită asupra evoluției fetelor, dar mă bucur că s-au mobilizat și au reacționat pozitiv, pe fondul unui parcurs bun al meciurilor din ultima perioadă. Sunt foarte bucuroasă și mândră pentru reușita jucătoarelor noastre și a clubului din care facem parte. Chiar și pe fondul problemelor de sănătate apărute la echipă, și-au adus contribuția la această reușită, formând un colectiv care a fost capabil să se califice între primele 8 formații de junioare 1. Mai departe, ne așteaptă un Turneu Final dificil, într-o companie selectă, alături de cele mai bune formații din România, astfel încât orice punct câștigat este un bonus. Orice experiență de acest gen este utilă în formarea jucătoarelor noastre. Sunt încrezătoare în echipa mea și le mulțumesc fetelor și tuturor celor din club care și-au adus aportul la această performanță și la bunul mers al lucrurilor, într-un sezon extrem de dificil, din cauza condițiilor în care s-a desfășurat competiția!”, a declarat antrenoarea Gabriela Artene.

Publicitate

Turneul Final al Campionatului Național de junioare 1 se va desfășura în perioada 26-30 mai, localitatea gazdă urmând a fi stabilită de către Federația Română de Handbal în următoarea perioadă. În afară de Sepsi, s-au mai calificat pentru faza finală Corona Brașov, CSM București, CSM Galați, Știința București, CSȘ 2 Baia Mare, Arena Târgu Mureș și Viitorul Cluj.

„Am avut o grupă grea, cu echipe puternice și foarte bine pregătite, pe care le felicit pe această cale. Nu pot decât să mă bucur și să fiu mândru de sportivele noastre, care au crezut în șansa lor. Toate aceste rezultate sunt urmare a muncii, disciplinei, seriozității și determinării cu care privesc ele handbalul. Speram că în urmă turneului din luna mai sa ne calificăm și cu junioarele 2 la turneul final. Multumesc și felicit toate sportivele, antrenorii, staff-ul și sunt convins că vom avea două echipe în turnee finale. Haide Sepsi!”, a punctat și coordonatorul secției de handbal a Sepsi-SIC, Sorin Popica.

„Alb-verzii” ar putea avea două echipe în turneele finale de handbal

Sepsi-SIC ar putea avea două echipe în Turneele Finale ale Campionatelor Naționale de handbal, fiind șanse să se califice și la categoria junioarelor 2 (U17). Mai este, însă, un pas până la această performanță, trei meciuri în returul Grupelor Valoare (playoff), cu CSM Făgăraș ACSH Cîtu Timișoara și ACS Băile Herculane. Sepsi ocupă primul loc în grupă, cu 33 de puncte. De altfel, junioarele 2 se calificaseră și în 2020 pentru Turneul Final, care, însă, nu s-a mai disputat din cauza pandemiei de coronavirus.

„Într-un an atât de dificil cum a fost acesta, în plină pandemie, orice performanță sportivă este de apreciat. Cu atât mai mult cea a echipelor noastre de handbal, fete care și anul trecut au arătat că pot face o figură frumoasă în orice competiție în care sunt înscrise și au fost aproape de a juca și atunci finale. În acest sezon, am demonstrat, în întreg parcursul turneelor, că avem echipe compacte, bine pregătite, care locuri binemeritate în finale. Vom da totul ca această secție să termine campionatele cu o medalie sau chiar cu medalii!”, a spus directorul executiv al clubului, Rusz Istvan.

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio