Sport, Ştiri locale

Handbal: Două victorii pentru echipa de junioare 1 Sepsi-SIC în primul turneu al sezonului

După o „vacanță” forțată de 10 luni, cauzată de pandemia Covid-19, handbalistele de la Sepsi-SIC s-au întors pe teren pentru primul turneu de sală din Campionatele Naționale Juvenile 2020-2021.

Echipa de junioare 1 (U19) a Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a fost repartizată în seria D, alături de CSM Corona Brașov, CSȘ Dinamo Brașov și CSȘ Mediaș, iar partidele au avut loc în weekend, în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea.

Publicitate

Fetele antrenate de Gabriela Artene și-au adjudecat primele două meciuri disputate cu Dinamo Brașov și CSȘ Mediaș, învingând cu 35-16, respectiv 35-18. Cel mai echilibrat duel al seriei a fost cel cu Corona Brașov, meciul fiind încheiat cu victorie pentru brașovence: scor 24-31.

„A fost o competiție mult așteptată de toată lumea: de jucătoare, atât cele aflate la final de juniorat, cât și cele care nu au mai simțit gustul competiției de mult prea mult timp, dar și de antrenori, părinți sau suporteri. Un turneu cu multe plusuri dar și cu multe minusuri la relațiile de joc, inerente la o echipă formată în vară, la care din cauza situației speciale, a lipsei jocurilor de pregătire, s-a văzut precipitarea și gestionarea defectuoasă a anumitor momente de joc. Sunt mulțumită de evoluția fetelor, ele alcătuiesc o echipă frumoasă, cu potențial, dar sunt conștientă că trebuie să muncim și mai mult pentru a ne îndeplini obiectivele”, a declarat Gabriela Artene, antrenoarea junioarelor 1 de la Sepsi SIC.

Returul se va disputa la jumătatea lunii februarie, când handbalistele de la Sepsi-SIC au toate șansele să se califice în faza următoare a campionatului, respectiv Grupele Valoare – „play-off-ul”  competițiilor de handbal pentru junioare.

Totodată, echipa de junioare 2 (U17) Sepsi-SIC va debuta în ediția 2020-2021 a Campionatului Național, în perioada 27-31 ianuarie, când va juca împotriva echipelor CSM Corona Brașov, CSȘ Sighișoara, CSȘ Făgăraș, CSȘ Odorheiu Secuiesc și CSM Csikszereda Miercurea Ciuc, meciurile urmând să aibă loc în Sala Sporturilor „Szabo Kati” din Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio